Superdoktor iz Buja sedam godina nije bio na godišnjem

0
Vitomir Jadrejčić (foto: 24sata)
Vitomir Jadrejčić (foto: 24sata)

Izlazak na intervencije na ulicu dok ne stigne Hitna, odlasci u kućne posjete i izvan radnog vremena, dostupnost na mobitelu, bez obzira na doba dana, hitni zahvati u ordinaciji i vrata te ordinacije koja se niti jedanput nisu zaključala od početka epidemije. Sve to imaju pacijenti obiteljskog liječnika dr. Vitomira Jadrejčića (62) iz Buja, koji je za njih, jednom riječju – superdoktor, piše 24sata.

Ovaj liječnik je na godišnjem odmoru posljednji put bio 2013. godine, jer, kako kaže, svojih 1890 pacijenata nema kome ostaviti. Ordinacija mora raditi, a zamjenu je nemoguće pronaći. Dr. Jadrejčić ordinaciju ima punih 37 godina, i mnogo je više od obiteljskog liječnika koji piše uputnice i recepte. Njegova je svakodnevica mnogo turbulentnija, a tako je bilo i na dan kad smo došli na dogovoreni razgovor s njim.

Netom prije zazvonio nam je mobitel – dr. Jadrejčić javlja da je na drugom kraju grada sa sestrom Marijom Buršić i vraća se uskoro. Odjurili su pomoći čovjeku kojemu je pozlilo na ulici i biti s njim dok ne stigne ekipa Hitne iz Umaga. Dvadesetak minuta kasnije počinjemo razgovor u njegovoj ordinaciji, ali već je nova hitna situacija. U ordinaciju stiže čovjek kojemu se komad mesa zaglavio u jednjaku. Dr. Vito, kako ga na Bujštini svi zovu, rješava i to te za svaki slučaj upućuje pacijenta dalje u pulsku bolnicu. I tako je stalno. Dr. Vito pomaže svima i u svakoj situaciji.

- Ja sam ovdje cijeli svoj život. To su mi pacijenti, ali i poznanici. Nije mi problem odlaziti u kuće kad nekome zatreba pomoć, na mobitel me se stalno može dobiti, pozivom ili porukom. Često rješavam hitne slučajeve, imam i EKG u ordinaciji, pa nerijetko ovdje pripremam pacijente za transport u bolnicu – priča nam dr. Jadrejčić, koji to sve radi strpljivo i smireno te ističe da je smirenost pitanje karaktera, u poslu koji je odabrao još kao mlad i koji radi profesionalno i s empatijom, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa