Rockwool i Labinska škola rukometa nastavljaju suradnju

0

Labinska škola rukometa za djevojčice i dječake i tvrtka ROCKWOOL Adriatic svečano su 8. listopada u Labinu potpisali ugovor o nastavku suradnje prema kojem će ROCKWOOL osigurati novčana sredstva potrebna za rad škole rukometa. Ugovor su potpisali Igor Miletić, predsjednik Ženskog rukometnog kluba Rudar koji je osnivač škole, Aleks Fonović ispred sponzora a potpisivanju je prisustvovao Valter Glavičić, gradonačelnik Labina  koji je osnivač kluba te Patrik Franković, predsjednik muškog rukometnog kluba Rudar koji je također dio labinske škole rukometa.

„Izuzetno nam je drago da je tvrtka ROCKWOOL prepoznala sav uloženi trud  svih sudionika labinske škole rukometa u protekloj sezoni koja je unatoč svim nepogodnostima uspješno privedena kraju  i da nas nastavlja pratiti dalje u novu sezonu.  Zahvaljujem u ime svih članova LŠR na novoj predstojećoj suradnji u ovoj izrazito izazovnoj godini kako za poslovni tako i za sportski segment“, rekao je Igor Miletić, predsjednik kluba.

Valter Glavičić, gradonačelnik Labina, rekao je: "Raduje nas da je Rockwool prepoznao važnost sporta i vrijednost ovog projekta i ulaganja u mlade, a ove godine je to ulaganje neizmjerno vrijednije i važnije. Osim toga veseli i sinergija muškog i ženskog rukometnog kluba jer je upravo zajedništvo jedini način da ovo sve skupa prebrodimo. Vjerujem da ćemo ovdje biti i slijedeće godine u ovom sastavu, a nadam se u puno pozitivnijim i ljepšim vremenima. Htio bih naglasiti da je svaka pomoć gospodarstva sportu dobro došla, a ona je najvažnija upravo u ovim neizvjesnim i teškim vremenima, kada vrijedi deseterostruko".

Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada Labina je naglasio: "Iznimno nam je drago da u labinskom okruženju postoje privredni subjekti koji žele ulagati u sport, poglavito u mlade. ROCKWOOL je tu predvodnik i vjerujemo da su i oni zadovoljni suradnjom s rukometnim klubovima tj. s Labinskom školom rukometa. Ova suradnja već je u prvoj godini iznjedrila puno dobrih stvari, a sigurni smo da će u budućnosti to dosegnuti i još višu razinu. Posebno nas veseli da je ROCKWOOL, u ovoj teškoj situaciji u gospodarstvu i općenito, prepoznao važnost sporta za jednu zajednicu kao što je naša".

Patrik Franković, predsjednik muškog rukometnog kluba Rudar: "Stvarno bi zahvalio tvrtki ROCKWOOL što je pronašla snage i ove godine poduprijeti ovaj projekt. Labinska škola rukometa je jedna od najljepših stvari koja se desila u labinskom sportu u zadnje vrijeme, a mogu reći da smo već ove godine počeli ubirati plodove tog rada i priključili veliki broj mladih u prvu ekipu, kako muškog tako i ženskog kluba".

Adrijana Prosenjak, stručni voditelj Labinske škole rukometa: "Druga je godina tog našeg projekta, a u ovom trenutku brojimo oko 170 djece, bez da smo, zbog trenutne situacije ušli u osnovne škole, a raduje nas da je interes i puno veći. Za osam natjecateljskih kategorija brine 10 trenera, a tu je još i mini rukomet i škola rukometa. Sve natjecateljske kategorije natječu se i na županijskom i državnom nivou, tj. u dvije lige. Osim samog treniranja, škola ima i niz drugih aktivnosti, kao što su manifestacija VOLIM RUKOMET, IGRAM RUKOMET, zatim Uskršnji turnir i turnir za Dan rudara za mlađe dobne uzraste, te Rukometni dan kojim obilježavamo kraj sezone. Posebno nas veseli što smo ove godine započeli i s ljetnim kampom, za koji se nadamo da će postati tradicionalan. Kamp nije tipično rukometni, već okuplja svu djecu od 6-10 godina, s kojima su u 4 termina po 5 dana tijekom srpnja, radili naši treneri i približili djeci sport i važnost bavljenja istim, a naravno najveći akcenat bio je na ljetnim aktivnostima. Uz to pokušavamo organizirati i razne radionice kao i predavanja za roditelje o najaktualnijim temama vezanim za njihovu djecu".

Aleks Fonović, direktor tvornice tom je prigodom naglasio: "Naša se tvrtka našla pred velikim izazovima zbog dobro poznatih okolnosti epidemije i gospodarske krize, no mi smo vrlo brzo, ali uz velike napore svih naših kolegica i kolega, uspostavili kontinuiranu proizvodnju i isporuku kamene vune u Hrvatskoj i zemljama u našem okruženju. Iako se tvrtke uobičajeno u takvim okolnostima odlučuju rezati budgete za aktivnosti izvan njenog primarnog poslovanja, mi  smo odlučili nastaviti suradnju i pomoći klubu, djeci i mladima, njihovim roditeljima. Sport je jako važan, i zbog fizičke aktivnosti ali i kao psihološka komponenta zdravog razvoja djece i mladih i to se vidjelo i u ovim vremenima velike neizvjesnosti i zato mi je jako drago da nastavljamo naš partnerski odnos".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa