Uhićene pijane vozačice, jedna se zabila u grmlje i ogradu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Porečki su policajci 6. listopada oko 23.20 sati, prilikom kontrole prometa u Ulici Maura Gioseffia primijetili VW Golf, pulske registarske oznake, koji je krivudao po cesti. Policijski službenici su alkotestirali 28-godišnju vozačicu i utvrdili kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.66 promila, dok je njena 27-godišnja suvozačica kod sebe imala vrećicu s 1.21 gram marihuane.

Obje žene su privedene u policijsku postaju te je policija 27-godišnjakinji izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 28-godišnje vozačice policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te joj je presudom suda određena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Druga vozačica uhićena je na području Umaga. Naime, ona je 7. listopada oko 17.50 sati, pod utjecajem alkohola od 1.52 promila upravljala automobilom VW Polo, slovenske registarske oznake te je u Zemljoradničkoj ulici prešla na suprotnu stranu kolnika, a potom je udarila i oštetila ogradu, odnosno grmlje ispred obiteljske kuće u vlasništvu 74-godišnjakinje. Policija je protiv vozačice podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa