Šaljite vaše prijedloge za proračun Umaga!

0

Umag je nedvojbeno jedan od tri grada s najvišim proračunskim prihodima u Istri, a Proračun je temeljni financijski dokument u kojemu su iskazani svi godišnji prihodi i rashodi, ali i strateški ciljevi i prioriteti. No, da bi planiranje bilo potpuno, bitno je uključiti i prijedloge žitelja te se upravo iz tog razloga Umag, grad koji već nekoliko godina dobiva čistu „peticu“ od Instituta za javne financije RH po pitanju transparentnosti, odlučio za participativno budžetiranje, proces koji izravno uključuje građane i daje im mogućnost da sudjeluju u raspodjeli gradskog novca.

Naime, uloga jedinice lokalne samouprave između ostaloga je i osigurati preduvjete za ostvarenje različitih potreba svojih sugrađanki i sugrađana. Želja Grada Umaga je u proces izrade i donošenja Proračuna za iduću kalendarsku godinu, uključiti što je moguće veći broj zainteresiranih građana. Stoga, pozivamo sve Umažanke i Umažane da se konstruktivnim prijedlozima uključe u proces donošenja Proračuna Grada Umaga za narednu kalendarsku godinu.

Svoje prijedloge putem obrasca koji se nalazi na službenoj web stranici Grada Umaga (e-usluge/e-formulari) građani mogu poslati do zaključno 15. listopada 2020. godine, a o uključivanju prijedloga u Proračun će biti pravovremeno obaviješteni. "Želja je uključiti što veći broj zainteresiranih građana kako bi Proračun bio što kvalitetniji, jer jedino osluškujući građane možemo dobiti cjeloviti uvid u prave potrebe u gradu i naseljima.  Dostavite nam vaše prijedloge, ideje i sugestije, naglasite primjerice što je potrebno izgraditi, urediti ili organizirati, a mi ćemo nastojati prijedloge uključiti u plan za 2021. godinu“ naglasila je pročelnica za financije i proračun Grada Umaga Barbara Krištofić-Brenčić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA