Osnove planinarstva savladalo 32 Pazinjanki i Pazinjana

0

Planinarsko društvo „Pazinka“ završilo je s educiranjem građana o osnovama planinarstva. 

U specifičnim uvjetima zbog širenja virusa COVID-19 završilo je s projektom educiranja putem Opće planinarske škole, koja je završila u rujnu završnim polaganjem ispita 32 polaznika škole, te se je rastegla kroz cijelu 2020. godinu.

Projektom „Edukacijom do zdravlja – u zdravom tijelu, zdrav duh“ financiranom od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva s 14.440 kuna preko predavanja i aktivnosti na terenu educiralo se Pazince i ostale polaznike iz područja cijele Istre o temeljnim znanjima o sigurnom boravku u prirodi, opremi koju će koristiti, meteorologiji, speleologiji, opasnostima u prirodi, zaštiti prirode i drugome namijenjeni građanima koji se tek namjeravaju okušati u pješačenju i planinarstvu kao i onima koji žele proširiti planinarsko znanje i steći temelje za buduće usavršavanje. U okviru projekta nabavljena oprema za samoosiguranje, osiguranje pri težim usponima, te oprema za vodiče: špage, gurtne , klinovi, karabineri i ostale spravice, što će se koristiti u budućim aktivnostima društva.

U sklopu škole održano je 20 predavanje koji su se održali u prostorima riječkog Veleučilišta u Pazinu i pazinskog Društva „Naša djeca“ te jednom pokaznom vježbom na Zarečkom krovu održanom od strane Visokogorskog odsjeka PD Pazinke. Polaznici su tako mogli savladati temeljna znanja koja su koristili i u drugima aktivnostima društva. Dio je aktivnosti proveden i uz potporu Istarske županije i projekta  „Doživjeti vrhunce i imati zdravo srce“, a cjelokupni je projekt usklađen sa sustavom opće planinarske škole prema programu Hrvatskog planinarskog saveza. (Foto: Arhiv PD Pazinka)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA