duh stare fažane

Žitelji i poduzetnici iz stare fažanske jezgre osnovali udrugu

0

Prije nekoliko mjeseci u Fažani je osnovana Udruga Duh Stare Fažane čije su članice i članovi prevenstveno oni koji u staroj fažanskoj jezgri žive, imaju nekretnine za turistički najam ili vode ugostiteljski obrt.

"Smatramo da Fažana ima potencijal da dalje usmjeri svoj razvoj na način da postane vrlo prominento turističko mjesto u Hrvatskoj i svijetu, koje se ističe kvalitetom turističke i kulturne ponude. Ne želimo da takav potencijal bude zanemaren u korist masovnog turizma koji nudi sadržaje koje nude i svi drugi i koji ne mogu odoljevati kriznim vremenima. Ne želimo razvoj na štetu očuvanja kulturne baštine, izvornih tradicija i prirode, niti na štetu kvalitete života lokalne zajednice", istakla je predsjednica Udruge Lidija Udovički.

"Želja nam je da aktivnim i kooperativnim pristupom, u suradnji s ostalim udrugama, komunalnim redarstvom, Turističkom zajednicom i nositeljima vlasti, podupremo efektivno provođenje Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, transparentnost u sudjelovanju građana u procesu donošenja odluka od bitnog utjecaja na njihova prava i kvalitetu života te provođenje Zakona o komunalnom redarstvu. U narednom razdoblju prioriteti su osigurati provođenje propisa iz područja protupožarne zaštite, dostupnosti hitne zdravstvene službe i vozila saniteta, te smanjenju buke i očuvanje vizuelnog integriteta i identitea stare jezgre kao zaštićene kulturne baštine.

Pomoći ćemo i da Fažana nastavi netom započete aktivnosti umjetničko-zabavnog sadržaja pod geslom: Fažana – grad tihe muzike te da budu podržani relevantni događaji kao što je Fažana Media Fest koji stavlja Fažanu na nacionalnu i svjetsku razinu. Nastojat ćemo sidjelovati i u razvijanju drugih kulturno-umjetničkih i sportskih programa visoke kvalitete koji plasiraju Fazanu na mapu Hrvatske i svijeta

U tom smislu ćemo svojim dobrovoljnim radom i sponzorstvom nastaviti i dalje u cilju očuvanja, njegovanja i promocije onoga što Fažana izvorno već ima. Sve koji su suglasni s našom programskom orijentacijom i ciljevima pozivamo da pristupe Udruzi kao redovni ili podupirujući članovi. Fažana pripada svima nama i naše je zajedničko pravo, ali i obaveza da je stalno unapređujemo", poručila je Lidija Udovičiki.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa