Pulski SDP o problemima Gregovice i 'Supermanu' Dušku Kišberiju

0
Amir Rušiti, Igor Belas i Sanja Radolović
Amir Rušiti, Igor Belas i Sanja Radolović

Gradska organizacija SDP Pula održala je 2. listopada press konferenciju na prostoru Mjesnog odbora Gregovica, na kojoj su prisustvovali Sanja Radolović, saborska zastupnica i predsjednica pulskog SDP-a, Igor Belas, potpredsjednik GO SDP Pula i gradski vijećnik, te Amir Rušiti, vijećnik u vijeću Mjesnog odbora Gregovica.

Sanja Radolović je istaknula kako je povod ove press konferencije to što Grad Pula do 9. listopada zaprima prijedloge za financiranje iz proračuna za 2021. godinu. "Smatramo kako na području svakog mjesnog odbora postoje projekti koji se moraju realizirati za bolju kvalitetu života i svakodnevicu naših sugrađana", rekla je Radolović. "Mi u SDP-u nismo sretni time što su u Puli toliki problemi, počevši od nezaposlenosti pa do samog izgleda grada", istaknula je Radolović, te izrazila nadu kako će ipak neki od prijedloga SDP-a za 2021. godinu biti prihvaćeni jer, kako kaže Radolović, odbijanje kvalitetnih prijedloga opozicije može biti samo dokaz političke nezrelosti.

'Izgradnja u Gregovici potiče razvoj, ali i otvara pitanja problematike stanovnika'

Vijećnik u mjesnom odboru, Amir Rušiti, istaknuo je kako je press konferencija sazvana je radi problematike Gregovice kao mjesnog odbora. "Ako pogledate oko sebe, vidite kako je Gregovica u ekspanziji, gradi se na sve strane što je pozitivno za razvoj Pule, međutim mlade obitelji koje su se doselile i imaju malu djecu počinju uviđati i problem koji se olako zanemaruje", rekao je Amir Rušiti, te dodao: "Gregovica je u nekoliko godina izrasla do te mjere kako se danas među stanovnicima spominje problem nedostatka škole, a ako bolje razmislimo tu nije u pitanju samo stanovništvo Gregovice već i djeca na Busoleru, Šikićima te Škatarima."

"Komunalni doprinosi koji su uplaćeni od gradnje centara, poslovnih zgrada i stambenih zgrada trebali bi biti investirani i u infrastrukturu na Gregovici tako da se počne planirati i krene u realizaciju izgradnje škole jer odgovarajućih površina za takav jedan objekt još uvijek ima. Sada je prava prilika da Grad Pula pokaže kako je zaista prijatelj djece", istaknuo je Rušiti. 

Rušiti je podsjetio na to kako je Gregovica, uz još par mjesnih odbora, oduvijek bila mjesto voćnjaka i gradskih urbanih vrtova te da je krivicom Grada Pule tu prepoznatljivost izgubila.

"Naše zadovoljština u SDP-u je u tome što je Grad Pula prepoznao izborni program SDP-a na temu urbanih vrtova i odlučio napraviti pozitivne pomake u tom smjeru", rekao je Rušiti.

Na kraju svog izlaganja upozorio je na niz zelenih površina koje su neuređene i služe za odlaganje nelegalnog otpada te da bi trebalo takve površine očistiti i ustupiti građanima te pozvao Grad da zeleni pojas na kraju Črnjine ulice da na korištenje pulskoj Gimnaziji – Eko školi - gdje su mladi ljudi sa odličnim idejama i voljom za radom.

Na kraju okupljenima obratio se Igor Belas te istaknuo kako su ovakve press konferencije nužnost iz razloga što normalan rad vijećnika u Gradskom vijeću Pule nije moguć jer se tamo od vladajućih ne može doći do riječi.

Supermam Duško Kišberi

"Više puta smo na sjednicama gradskog vijeća upozoravali o lošem kadroviranju i (ne)polaganju računa (ne)uspješnih direktora gradskih trgovačkih društava. Nažalost, na ovu temu me potaknula jučerašnja vijest kako je 'Superman' Duško Kišberi predložen za pročelnika za gospodarstvo Istarske županije te moja dužnost kao gradskog vijećnika SDP-a nalaže da prokažem još jedno uhljebljivanje koje bi moglo proći ispod radara", rekao je Belas.

"Ovim putem postavljam pitanje predsjedniku IDS-a, Borisu Miletiću, je li Duško Kišberi zaista svemogući čovjek koji je istovremeno član ili predsjednik niza nadzornih odbora ili upravnih vijeća te malo u Europskom parlamentu? Nažalost svih stanovnika Pule i Istre, vidljivo je kako Kišberi prihvaća još jednu dobro plaćenu poziciju za koju je pitanje koliko kvalitetno je može obavljati jer vidljivo je na primjeru ŽCGO Kaštijun kako to izgleda", završio je Belas.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa