Predsjednik Vijeća Medulina podnio ostavku, evo kako ju je obrazložio

0
Marko Zlatić
Marko Zlatić

Predsjednik Općinskog vijeća Medulin Marko Zlatić 1. listopada je pisanim putem zatražio od načelnika Općine Medulin da se, sukladno Poslovniku, pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Općinskog vijeća i izbor novoga predsjednika, odnosno predsjednice. Zlatić, koji je dužnost predsjednika Vijeća obavljao gotovo 9 godina, podnio je ostavku iz osobnih razloga, odnosno zbog prevelikog opterećenja privatnim i poslovnim obvezama.Tom je prigodom istaknuo da mu „politička kultura nalaže da ako se ne može sto posto posvetiti obnašanju jedne dužnosti, treba dati šansu drugima“.

- Medulinski IDS, kazao je Zlatić, svojim je djelovanjem u više navrata pokazao da mu funkcije nisu prioritet, već je to djelovanje na dobrobit i razvoj Općine Medulin. Ovim smo primjerom još jednom to potvrdili! Zlatić je napomenuo da je o svojoj odluci unatrag nekoliko mjeseci obavijestio predsjedništvo podružnice IDS-a Medulin te im je zahvalan na punoj podršci.

Zahvalio se i općinskoj upravi na čelu s načelnikom Goranom Buićem na korektnoj suradnji.

– Nismo se uvijek u svemu slagali, i bez obzira na poneka razilaženja oko određenih prioriteta ili projekata, mogu biti zadovoljan što se IDS uspio izboriti za realizaciju dijela svog programa. Hvala i svim vijećnicima na dugogodišnjem povjerenju, podršci i suradnji!“, naglasio je Zlatić dodajući da je u proteklih 9 godina bio uvijek na raspolaganju svim mještanima općine te da mu je bila velika čast služiti zajednici. - U ovom je razdoblju u našem vijeću učinjen ogroman iskorak po pitanju demokratske kulture, standarda i dijaloga. Izuzetno mi je drago što sam tome doprinio, zaključio je Marko Zlatić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa