Kod škole Kaštanjer

Istarski političar usmrtio pješakinju! 'Znala sam da je nešto grozno'

0
Anton Josip Rupnik na mjestu nesreće (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Anton Josip Rupnik na mjestu nesreće (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

U prometnoj nesreći koja se dogodila 28. rujna oko 15.35 sati u Puli, jedna je osoba smrtno stradala. Nesreća se dogodila kada je 82-godišnjak upravljao automobilom Hyundai, pulske registarske oznake, kolnikom Stankovićeve ulice. Dolaskom na raskrižje s Ulicom Rimske Centurijacije, vozač nije obratio dužnu pažnju na pješake koji su već stupili na kolnik te je prednjim dijelom automobila naletio na 69-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza, navodi se u izvješću policije. Od siline udarca žena je pala na kolnik i preminula na mjestu događaja. Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Protiv vozača automobila se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u redovnom postupku, javila je PU istarska.

- Ovo je glavna cesta i kad je zeleni val vozači ne paze na brzinu, iako tu svaki dan prolaze djeca jer je škola u blizini. Ograničenje je 40 na sat. Radim odmah pored mjesta nesreće, ali nisam ništa čula. Nikakvo kočenje vozila, samo sam u jednom trenutku vidjela da je promet tim dijelom zaustavljen te je projurila Hitna pomoć. Tada sam znala da je nešto grozno. Znam da su neki stanari koji žive u blizini i veljači pisali Gradu da je na toj cesti nužno staviti ležeće policajce upravo zbog ovakvih tragedija. Pa tu se svako malo dogodi prometna nesreća s materijalnom štetom a ovoga puta poginula je žena - rekla je Puljanka kojoj poslovni prostor gleda upravo na tu ulicu, piše 24sata.

Inače, na ženu je naletio Josip Anton Rupnik (82), županijski vijećnik i čelnik stranke Zeleni savez. - Vozač je vozilom Hyundai naletio na žensku osobu u kasnim šezdesetim godinama, a kako je došlo do nesreće, tek se treba utvrditi. Pored policije koja obavlja očevid, na mjesto nesreće izlazi i županijski državni odvjetnik - kazala je Nataša Vitasović iz PU Istarske za 24sata.

- Vozio sam se i prometna nesreća se dogodila 20-ak metara od pješačkog prijelaza. Nisam vozio brzo jer je tu blizu škola i raskrižje. Nisam ništa pio jer sam ja najveći borac protiv alkohola. Skrenuo sam naglo ulijevo, ali bilo je kasno. Razbijen mi je vjetrobran i retrovizor. Tu je bio i jedan policajac te jedan susjed koji je sve vidio. Policija je ispitala sve svjedoke. Privremeno su mi uzeli auto dok traje očevid - rekao nam je vozač za 24sata.

- Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo, kazao je Rupnik za Glas Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa