Radovi na vrtiću u Murinama odlično napreduju

0

Nakon što je u svibnju ove godine službeno započela izgradnja još jedne predškolske ustanove na području grada Umaga, posjetili smo gradilište vrtića u Murinama zahvaljujući kojem, uskoro, za još jednu stepenicu podižemo ljestvicu kvalitete uvjeta obrazovanja u zajednici.

Investicija Grada Umaga vrijedna je 10-ak milijuna kuna, a potpisan je ugovor o sufinanciranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s procijenjenim iznosom potpore od 5,6 milijuna kuna. Grad Umag je, srećom, osigurao na vrijeme sredstava za gradnju novog vrtića u Murinama jer se u ovim kriznim i neizvjesnim trenucima, zbog ograničenih financija, u protivnom zasigurno ne bi upustio u takav projekt. Nastavak je to velikog niza ulaganja u odgoj i obrazovanje, niza investicija izgradnje potpuno novih ili cjelovite rekonstrukcije objekata 8 škola i 9 vrtića na području Umaga.

Objekt Područnog dječjeg vrtića Murine gradi se na čestitci površine 5.173 m2. Zgrada površine 750 m2, na dvije etaže, imat će optimalni kapacitet smještaja 83 djeteta. Na svakoj etaži je predviđen smještaj za po dvije vrtićke skupine. U prizemlju građevine predviđeni su sljedeći prateći sadržaji: dva sanitarna čvora za djecu, prostorija za odgajateljice, dvije tehničke sobe, spremište, kuhinja s teretnim dizalom te garderoba i sanitarije za zaposlene. Na katu je, uz prostor za dvije vrtićke skupine, predviđena i prostorija za odgajateljice, dva sanitarna čvora za djecu, sanitarije i garderoba za zaposlene te spremište s dizalom. U okviru objekta bit će uređeno i pet parkirnih mjesta te dvorište s vanjskim igralištem i popratnim sadržajem za igru i zabavu vrtićke djece.

A kako radovi odlično napreduju, Murine će za odgojno-obrazovnu godinu 2021./22. imati prvi put novi suvremeni vrtić te uživati u svim prednostima visokih predškolskih umaških standarada. Po okončanju izgradnje vrtića u Murinama, preostaje još samo izgradnja sasvim novih područnih škola u Murinama i Kmetima, kao i izgradnja još jednog novog centralnog vrtića u Moeli, te srednje škole Umag, a što će se svakako realizirati u projektu „Umag 2020.-2030.“.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA