Boris Miletić otkrio koje su mu knjige najdraže

0
Boris Miletić
Boris Miletić

U Indexovoj rubrici o najdražim knjigama nedavno je svoj odabir iznio pulski gradonačelnik Boris Miletić. "Evo mojih preporuka, odnosno knjiga koje sam nedavno pročitao ili poslušao kao audioknjige. Sve su na mene ostavile snažan dojam i puno sam o njima razmišljao još dugo nakon što sam ih pročitao", objasnio je Miletić svoj izbor za Index.

The Hidden Life of Trees - Peter Wohlleben

Impresivna knjiga šumara iz Njemačke koja opisuje što se sve događa u šumi, a što mi ne vidimo i o čemu pojma nemamo. Nakon ove knjige, šume gledam drugačije. Wohlleben piše o šumi kao organizmu, zajednici koja ima vrlo intenzivan emotivan, pa i društveni život. Inače sam fasciniran biljkama. Odlazak u vinograd za mene je svojevrsna meditacija, imam i mali vrt o kojem se brinem, ali ova knjiga mi je otvorila potpuno novi horizont. Pažnja koju čovjek posveti biljkama uvijek mu se stostruko vrati i nakon ove knjige moj odnos prema biljkama još je intenzivniji, a mogu reći i emotivniji. 

The Future Is Faster Than You Think - Peter H. Diamandis and Steven Kotler

Ovu knjigu sam poslušao kao audioknjigu neposredno prije pandemije, kratko prije nego što smo zakoračili u ovo nadrealno ludilo i zapravo mi je pomogla da se brže snađem u SF scenariju u kojem smo se našli. To je knjiga dva futurologa koja opisuje kako će se svijet mijenjati i kako se mijenja uslijed rapidnog razvoja tehnologije. Nakon što sam je pročitao, još dugo sam razmišljao - a kako ćemo mi na to odgovoriti? Inače volim knjige koje tjeraju na razmišljanje izvan okvira. Mislim da je danas to istarski trademark - biti uključiv, uvijek korak ispred i razmišljati kreativno i progresivno.

Thinking, Fast and Slow - Daniel Kahneman

Nobelovac Kahneman u ovoj knjizi govori o tome kako razmišljamo i kako donosimo odluke. Pročitao sam je po preporuci i zaista je izvrsno štivo za svakoga tko upravlja bilo kakvim sustavom ili timom ljudi. Izuzetno korisna i pametna knjiga. 

Alexander Hamilton - Ron Chernow

Impresivna biografija jednog od utemeljitelja SAD-a i prvog ministra financija Amerike. Pratio sam uspjeh istoimenog mjuzikla i to me potaknulo da pročitam njegovu biografiju. To je jako dobra priča o snazi ljudske volje, ali i o ograničenjima koje svatko od nas nosi u sebi.

Povezane energije - Anton Krajcar

Anton Krajcar je naš istarski liječnik i autor koji kombinira spoznaje iz različitih područja znanosti kako bi pokazao vezu između energija pohranjenih u našem tijelu, mislima i emocijama. Vrlo zanimljiva i neobična knjiga koja nudi drugačiji, duhovniji pogled na život i postojanje. To nije knjiga koju čitaš, nego knjiga koja tebe vodi. Iako nije vrsta literature kakvu inače čitam, toplo je preporučujem svakome tko se želi odmaknuti i očistiti od destrukcije i toksičnosti kojoj smo svakodnevno izloženi, rekao je Miletić za Index.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/CA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA