Puležan u ekipi koja je u HTV-ovoj ‘Potjeri‘ srušila rekord

0
Antonio Mustahinić, Robert Lojpur, Julije Žigo i Marko Veizović (foto HRT)
Antonio Mustahinić, Robert Lojpur, Julije Žigo i Marko Veizović (foto HRT)

Uigrani tim majstora s mora uspio je večeras osvojiti rekordan iznos u “Potjeri”! Puljanin Marko Veizović, Zadranin Julije Žigo, Splićanin Robert Lojpur i Dubrovčanin Antonio Mustahinić u 954. emisiji HTV-ova kviza nadmašili su lovca Krešimira Sučevića Međerala i osvojili sjajnih 294.000 kuna, odnosno 73.500 kuna po natjecatelju, piše Jutarnji list.

- Dosadašnji rekordni iznos bio je 250.000 kuna, osvojila ga je tročlana ekipa 31. ožujka 2015. godine, kada je u završnoj potjeri “pao” Dean Kotiga, koji nije uspio stići šesnaest koraka, iako su ga sekunde dijelile od toga da ih stigne - prisjeća se Igor Grković, urednik “Potjere”, i nastavlja:

- Ova rekordna morska ekipa, poput prethodnih rekordera, napravila je isto tako velikih šesnaest koraka. Iako je Krešo naš najuspješniji lovac, u ovoj je emisiji ostao “kratak”. U tom smislu, pobijediti Krešu na mjestu lovca poseban je izazov svakoj natjecateljskoj ekipi, a ni naši novi rekorderi tu, jasno, nisu bili iznimka - kaže Grković, koji ističe kako je mozak ekipe koja je večeras osvojila novi rekord u kvizu svakako bio poznati splitski kvizoman Robert Lojpur (50).

Marko Veizović

Pobjedničku ekipu, uz Roberta Lojpura, čini i 27-godišnji Marko Veizović.

- Imam 27 godina, rodom sam iz Pule, gdje sam završio osnovnu školu i gimnaziju. Potom sam se preselio u Zagreb radi studiranja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pa sam tu i ostao, zaposlivši se kao software developer u kompaniji Ericsson Nikola Tesla. Kada ne radim, nastojim se baviti sportom, prije svega košarkom, a volim i odigrati pub kvizove s prijateljima ili pogledati neki film ili seriju - kaže Veizović, kojeg pitamo je li se nadao ovakvom uspjehu u “Potjeri”.

- Sigurno je da se ne bih ni prijavljivao kada ne bih vjerovao da mogu, odnosno da možemo, pobijediti, ali za obaranje rekorda bilo je potrebno da se brojne stvari poslože, a o tome nisam razmišljao, barem ne do samog snimanja. Tada sam shvatio da smo odlična i hrabra ekipa te kako smo brzo stvorili kemiju kojom se može postići nešto više - kaže Veizović, koji još nije odlučio na što će potrošiti dobitak. Što su mu njegovi najbliži rekli kada su doznali da je sa svojom ekipom bio bolji od iskusnog lovca?
- Moji doma vole gledati “Potjeru” pa znaju da je izuzetno teško pobijediti, neovisno o kojem se lovcu radi, a zbog činjenice da je Krešo statistički najuspješniji lovac, samim time, pobjeda je, uz oboreni rekord, još slađa - ističe Veizović, koji je prije nekoliko godina imao neuspješni pokušaj na “Potjeri”, a nedavno je na “Milijunašu” osvojio 64.000 kuna, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa