pogledajte video

Hoće li pulski studenti sjediti u predavaonici i imati normalnu nastavu?

0
Darko Etinger (foto: Nova TV)
Darko Etinger (foto: Nova TV)

Nakon rujanskog ispitnog roka nastava na fakultetima obično je počinjala u listopadu. Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su vraćanje klasične nastave uz sve epidemiološke mjere. Na fakultet se ne može ući bez zaštitne maske, dezinfekcije ruku i potpisa, javlja Nova TV

"Mjerenje temperature ustvari obavljamo kući, svatko za sebe, i ovdje izjavljujemo da nemamo temperaturu", rekla je Tea Dimnjašević, studentica Filozofskog fakulteta u Rijeci. Uz sve preporuke – često provjetravanje predavaonica koje bi trebale biti što veće, držanje razmaka i na predavanjima i u hodnicima – raspored se slaže danima. "Imamo osam dvopredmetnih studija u slobodnoj kombinaciji, što znači da se već a priori miješaju grupe. Pokušavamo složiti raspored na način da studenti budu samo dva dana na fakultetu", rekla je Ines Srdoč-Konestra, dekanica Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Zagrebački Filozofski fakultet za nove studente priprema nastavu licem u lice koliko god to bude moguće. U Puli predavanja kreću u mješovitom obliku. "Implementirali smo hibridni oblik u proteklom semestru i studenti su pokazali jako veliko zadovoljstvo tim načinom rada", rekao je Darko Etinger, prodekan za nastavu Fakulteta za informatiku u Puli, javlja Nova TV na čijim stranicama pogledajte video prilog.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa