Počeli radovi na vodovodnoj mreži Banjole Jug

0
Banjole (Foto: TZ Općine Medulin)
Banjole (Foto: TZ Općine Medulin)

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Banjole „Jug“ počeli su prošloga tjedna, a riječ je o iznimno vrijednom projektu sufinanciranom bespovratnim sredstvima Europske unije. Rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Banjole - jug doprinijeti će povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva odnosno osiguranju zdravstvene ispravnosti vode za piće. Rekonstruirati će se postojeća pod kapacitirana i nekvalitetna vodovodna mreža na području naselja Banjole „Jug“ u svrhu povećanja kapaciteta i osiguranja kvalitete vodoopskrbe stanovnika naselja Banjole  te protupožarne zaštite. Radovi će se izvoditi na temelju izdane pravomoćne Građevinske dozvole  u skladu s Glavnim projektom  naziva „Vodovodna mreža za potrebe naselja Banjole Jug“.

Projektom je predviđena ugradnja 1.250 metara novog vodoopskrbnog cjevovoda iz nodularnog lijeva DN 200, 1.300 metara cjevovoda iz nodularnog lijeva DN 100 i 55 m' cjevovoda od PE-HD cijevi DN 63. Projektirani cjevovod spojit će se na postojeći vodoopskrbni sustav. Predviđena je ugradnja nadzemnih protupožarnih hidranata.

Ukupan iznos vrijednosti građenja rekonstrukcije vodovodne mreže naselja Banjole „jug“ iznosi 4.979.950,25 kuna bez PDV-a , vrijednost nadzora i koordinatora zaštite na radu iznosi 90.137,10 kuna bez PDV-a. Izvođač  radova je Vodovod montaža d.o.o. Osijek ,a uslugu  nazora  i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova vrši  Via-ing d.o.o. Pula. Radovi su počeli 15. rujna. godine, a završetak je planiran do 1. lipnja 2021. godine.

Projekt je financiran iz podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male  infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020., a sve temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ od dana 11. srpnja 2018. godine s njegovom izmjenom od dana 11. listopada 2018. godine.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA