Saborski zastupnici IDS-a protiv ukidanja policijskih postaja u Istri!

0
Katarina Nemet
Katarina Nemet

U iznošenju stajališta Kluba zastupnika IDS-a, zastupnica Katarina Nemet 18. rujna je u Saboru upozorila na šokantnu najavu MUP-a o ukidanju policijskih postaja u Buzetu i Bujama, koje bi u tom slučaju postale tek ispostave policijskih postaja u Pazinu i Umagu. - Vijest je to koja je doslovno šokirala stanovnike Buzeta i Buja, a na koju su jučer javnim istupima i protestnim pismima adresiranima na Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije, reagirali i gradonačelnici ovih dvaju istarskih gradova te istarski župan, kazala je Nemet.

Istaknula je kako je očito da se pod navodnom racionalizacijom državnog aparata građanima još jednom pokušava podvaliti odluka koja će u konačnici srozati dosegnute standarde javnih usluga, ali i narušiti osjećaj javne sigurnosti. Posebno je naglasila kako se Buzet i Buje nalaze na pograničnom području te kako njihove dvije postaje pokrivaju cijelu kopnenu hrvatsku državnu granicu na području Istarske županije.

- Podsjećam da je riječ o turistički najrazvijenijoj županiji pa ovakav potez može ugroziti i sigurnost brojnih gostiju koji ovdje borave, napomenula je Nemet te dodala kako je i neizbježna činjenica da područjem ovih policijskih postaja prolaze ilegalne migrantske rute te kako se upravo zahvaljujući kvalitetnom radu tamošnjih policijskih postaja pokušaji ilegalnih prijelaza u velikoj mjeri sprječavaju.

Naglasila je da se gotovo nevjerojatnim čini informacija kako se policijske postaje gase dijelom i zbog nedovoljnog broja nedozvoljenih radnji te  je upitala kakva se poruka time šalje i koja je slijedeća policijska postaja koju će se ukinuti. - Upravo je kvaliteta rada policijskih postaja, kao i prisutnost policijskih službenika, jedan od razloga zbog čega je sigurnosna situacija na području Buzeta i Buja vrlo povoljna, napomenula je Nemet i dodala kako vjeruje da je svima u interesu da tako i ostane.

Pozivala je Ministarstvo unutarnjih poslova i ministra Božinovića, kao i Ravnateljstvo policije da preispitaju svoju odluku o ukidanju policijskih postaja u Bujama i Buzetu te apelirala da u suradnji s lokalnom samoupravom pokušaju iznaći rješenje kojim će postići željene ciljeve, a da pritom ne ugrožavaju sigurnost i kvalitetu života naših sugrađana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa