istragram:

Nijemci stavili Austrijance na crvenu listu, mi ih zovemo u turizam

0
Pivnica u Grazu: možda je ipak bolje da Austrijanci ostanu doma? (foto: Tomislav Miličević/Večernji list)
Pivnica u Grazu: možda je ipak bolje da Austrijanci ostanu doma? (foto: Tomislav Miličević/Večernji list)

Koga su istarski gradonačelnici pozvali u Istru priopćenjem od 16.9.2020.? Situacija: stanje u Austriji – press cut; 'Njemačka savezna vlada upozorila je stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Austriju posebno Beč  i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom, prenose agencije u srijedu. “Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč', objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa. Beč je ranije proglašen rizičnim područjem, objavio je njemački epidemiološki Institut Robert Koch. Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag."

Stanje u Sloveniji - press cut; "U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđena 82 nova slučaja zaraze, a broj aktivnih slučajeva povećao se na 907. Posebno je zabrinjavajuće da broj hospitaliziranih naglo raste, pa ih je sada 50, od čega ih je devet na respiratoru, a zbog očekivanog daljnjeg povećanja hospitalizacija aktiviran je plan otvaranja četvrte covid-bolnice, koliko ih je bilo i u kritičnim danima prvog vala epidemije. 'Prije mjesec dana malo je tko predviđao ovakvo stanje', kazao je Kacin, ali je dodao da se odvija reorganizacija po bolnicama i da je respiratora, ako stanje ostane ovakvo, dovoljno za sve bolesnike. Kacin je potvrdio da bi ovog tjedna na preporuku epidemiologa vlada mogla donijeti neke nove mjere, kao što je na primjer skraćivanje vremena za rad lokala i gostionica do 22 sati, ali da je najvažnije pridržavati se već poznatih mjera i preporuka.

Može li Istra u odnosu na ostale hrvatske regije zadržati više nego odličnu epidemiološku sliku? Italija je zabranila ulazak slovenskim državljanima. Koga su onda Istarski gradonačelnici sa v.d. Župana Istarskog pozvali u Istru? Za Slovence i Austrijance nemamo toliko toplomjera, a “našim” Njemcima kapa do poda! Danke Deutschland. (D.D./Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa