Lerotić Plenkoviću:

'Radnici u Kanfanaru očekuju odgovore, a Vlada ih nema!'

0

Saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić, 16. rujna je u Hrvatskom saboru na aktualnom prijepodnevu, pozvao premijera Andreja Plenkovića da otvoreno kaže kakav će stav zauzeti Vlada i što će točno učiniti da proizvodnju tvornice BAT Kanfanar zadrže u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj zapošljavaju 1600 radnika i direktno podržavaju 500 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, svi oni žive od BAT-a, tvornice u Kanfanaru koja ozbiljno razmišlja o preseljenju iz Hrvatske zbog nepovoljnih uvjeta poslovanja, kazao je Lerotić te dodao kako je prema studiji Oxford Economicsa, BAT od 2015. do 2019. ostvario petinu svih inozemnih investicija u hrvatsko gospodarstvo.

Istaknuo je kako bi preseljenje iz Hrvatske predstavljalo još jedan ogroman udarac za naše gospodarstvo, BDP te pozvao premijera da kaže što će točno učiniti da proizvodnju tvornice BAT zadrže u Hrvatskoj.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo kako je upoznat s problemom BAT-a te napomenuo kako je Vladi bitno održati proizvodnju i radna mjesta te da sukladno tome ministar Zdravko Marić vodi razgovore s predstavnicima BAT-a. Naglasio je kako će Vlada za BAT pronaći rješenje. Zastupnik Lerotić izrazio je nezadovoljstvo odgovorom premijera Plenkovića zbog toga što premijer nije dao nedvosmislen odgovor.

- Mi ćemo i dalje pratiti i nadamo se da ćete iznaći rješenje kako bi se nastavak proizvodnje u Kanfanaru održao, a također nam je bitno da Hrvatska pojednostavi proces poslovanje svim poduzetnicima, ne samo BAT-u i na taj način da čim više nastojimo poticati izravna inozemna ulaganja, zaključio je Lerotić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/RADNICA U PROIZVODNJI BRTVI

Do: 24.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 25.09.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PROGRAMER/KA MOBILNIH APLIKACIJA

Do: 25.09.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTROINSTALATER/KA

Do: 26.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA