O linijama u Istri oglasile se Hrvatske željeznice: evo što kažu

0
Ilustracija (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

- Na istarskom području neće doći do promjena u voznom redu vlakova. Kao i drugi prijevoznici, HŽPP je suočen s poteškoćama u poslovanju uzrokovanim epidemijom bolesti COVID-19 te se bilježi veliki pad prihoda od prodaje karata, odnosno znatno manji broj putnika koji koriste prijevoz vlakom. Iz navedenih razloga razmatraju se mogućnosti racionalizacije poslovanja Društva zbog posljedica epidemije bolesti COVID-19. Bez obzira na navedeno na istarskom području neće biti ukidanja vlakova. Također, od 8. rujna  na relacijama Rijeka – Lupoglav – Rijeka i Buzet – Lupoglav – Buzet uvedene su dodatne autobusne linije, kaže nam Mihaela Tomurad Sušac iz HŽ PP-a, javlja Jutarnji.

Isto je ponovio i ministar prometa Oleg Butković, no nakon prozivki da se ništa ne planira s tom željeznicom i da je Istra odsječena od ostatka države, ali i Europe jer se u nju godinama nije ništa uložilo, njegovo je ministarstvo najavilo možda neku svjetliju budućnost. No, na to će se isto morati čekati godinama.

- U planu je izrada projektne i studijske dokumentacije kojom bi se stvorile pretpostavke za rekonstrukciju postojeće željezničke mreže i spoj na Mediteranski koridor prema Rijeci. Riječ je iznimno opsežnom projektu za koji je potreban određeni vremenski period, pa se procjenjuje da bi za izradu studijske dokumentacije bilo potrebno dvije do tri godine nakon čega bi se stekli uvjeti za osiguranje europskih sredstava za radove, odgovorila nam je njegova glasnogovornica Ivana Škarić, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa