ROBERTA I IGOR

Korona im u lipnju pokvarila vjenčanje, ali nisu odustali

0
Roberta Paliska i Igor Prodan te kumovi Mateo Mohorović i Sanja Futivić
Roberta Paliska i Igor Prodan te kumovi Mateo Mohorović i Sanja Futivić

„Nismo htjeli s ničim pretjerivati. Htjeli smo da nam vjenčanje ima neku priču i mislim da smo, unatoč situaciji s koronom, u tome i uspjeli“, rekli su nam Roberta Paliska i Igor Prodan koji su se trebali vjenčati 6. lipnja, no zbog pandemije su termin vjenčanja prebacili za prvi slobodan termin u mjesecu rujnu.

„A prvi slobodni termin bila je nedjelja, 6. rujna, što je ispalo skroz fora i drukčije nego inače. Još prošle godine smo polako krenuli s organizacijom. Sve smo organizirali u jako kratkom vremenu: od fotografa, glazbe, prostora, crkve, cvijeća i dekoracije. Praktički u sedam dana smo imali sve dogovoreno. Zamislili smo vjenčanje po svom guštu i točno smo oko sebe našli takve ljude koji će nam to omogućiti“, rekla je Roberta, dodavši  da su sve sudionike organizacije njihova vjenčanja odabrali po tome kako su zračili na prvu, što je ispalo odlično.

Villa Lav u Balama pokazala se kao idealno mjesto za doživljaj čarobnog vjenčanja, a u tome su im, kažu, dodatno pomogli srdačni i susretljivi vlasnici.

„Za glazbeni ugođaj pobrinuli su harmonikaši Duo Koko i DJ-i (Urbani Eventi) što nam je u startu izgledalo kao najbolja opcija. Fotografkinja Josipa Uzelac uhvatila je sve divne trenutke i detalje koje je dekoraterka Nina (Pixy With Love) ukomponirala u ambijent prostora. Zaista je napravila pravu malu bajku od našeg vjenčanja“, ispričala je Roberta koja je na taj dan blistala u prekrasnoj vjenčanici Milla Nova.

A svečani obred u Župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabeti u Balama bio je finalni touch ovog bajkovitog vjenčanja. Obred vjenčanja vodio je velečasni Vilim Grbac.

„Bila je to još jedna naša želja budući da me vežu lijepa srednjoškolska sjećanja iz vremena dok sam pohađala Pazinski kolegij - klasičnu gimnaziju u Pazinu“, rekla nam je Roberta i naglasila kako su odabir odijela, vjenčanicu i cipele ostavili kao šećer na kraju.

„Znali smo točno što želimo i tražimo tako da smo i to bezbolno riješili. U startu smo rekli da želimo malo vjenčanje s velikim ljudima. To se i dogodilo“, kažu Roberta i Igor koji su svoju vezu dugu 15 godina okrunili uz svoje roditelje, sestre, bližu rodbinu te njima drage prijatelje. Kumovi su im bili Mateo Mohorović, Igorov dugogodišnji prijatelj iz Rapca i Sanja Futivić, Robertina prijateljica iz Zagreba.

„I da me netko sad pita što bih mijenjala, rekla bih: ponovila bih sve isto od početka do kraja“, poručila je Roberta Paliska Prodan koja potječe iz uspješne vinarske obitelji, poznatoj po Vinima Romeo iz Nedešćine.

Roberta je magistrirala na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, a zaposlena je kao prehrambeni tehnolog u službi razvoja tvrtke Zvijezda plus u Zagrebu. Igor Prodan iz Rapca, diplomirao je na FMTU u Iki, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radi u jednoj multinacionalnoj tvrtki kao rukovoditelj poslovnog razvoja za dio regije Jugoistočna Europa.

Inače, mladenci koji već godinama žive na zagrebačkoj adresi, otkrivaju nam i kako su svoje bračno putovanje, isprva zamišljeno na nekoj od dalekih destinacija poput Hawaija ili Karibija, zamijenili Dubrovnikom pa tako u svom najljepšem mjesecu uživaju u ljepotama Lijepe naše. (Tekst: Divna Knežević, foto: Josipa Uzelac)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa