Danas ugostitelji zatvaraju svoje objekte na sat vremena

0
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ugostitelji Istre i Kvarnera zajednički organiziraju ovog četvrtka akciju pod nazivom 5 do 12.  U sklopu akcije svi će ugostiteljski objekti biti zatvoreni od 11.55 do 12.55 sati, uz moto 'Zatvaramo danas, da bi sutra bili otvoreni'.

Ugostitelji ističu ključne točke kako bi mogli spasiti svoje poslovanje, očuvali radna mjesta i prebroditi zimu, a to su:

obustava naplate pdv-a do 31.3.2021.
- spuštanje PDV-a na hranu na 10%
- potpore kroz kredite na likvidnost (Hamag)
potpore kroz kredite na investicije (Habor)

Čak 80% poslodavaca će biti prisiljeno pribjeći otkazivanju ugovora djelatnicima.Ove se brojke kroz dugu zimu sigurno neće promjeniti na bolje. Svjesni ozbiljnosti situacije koja nas neiizbježino očekuje, ugostitelji Kvarnera i Istre pokrenuli su ovu akciju "5 DO 12" kojom simbolički planiraju ukazati kako je zadnji čas za spas gospodarstva , te kako bi poručili odgovornim institucijama ove države kako se bez novih koraka neće moći sačuvati radna mjesta.

Pritom se ne gtraži besplatan novac, već pristup linijama za očuvanje likvidnosti, investicija i porezne olakšice kako bi konsolidirali svoja poslovanja. Akcija "5 DO 12" održati će se u ovaj četvrtak sa početkom u 11.55 sati, kada će ugostitelji zatvoriti svoje objekte na 60 minuta, čime će poručiti da taj sat vrlo lako može postati i znatno dulji vremenski period , čime zaposlenje gotovo 60 000 ljudi samo iz ugostiteljske grane dolazi pod znak pitanje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa