Gradonačelnik Miletić s prvašićima škole Vidikovac

0

Prvi je dan nove školske godine u kojoj je u najvećem istarskom gradu Puli u škole krenulo 4 592 djece među kojima je 505 prvašića. U Osnovnoj školi Vidikovac ove je školske godine upisano 69 prvašića koji su raspoređeni u 3 razredna odjela.

U povodu počeka nove nastavne godine gradonačelnik Pule Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci su ispred Osnovne škole Vidikovac pozdravili  učenike prvih razreda koji s današnjim danom započinju školovanje zaželjevši im sretne i vesele trenutke u školi. Zbog pridržavanja dobivenih uputa epidemiologa susret je održan ispred Osnovne škole Vidikovac gdje se 24 mališana, jednog od tri prva razreda, rado slikalo s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom.

„Tradicionalno želimo pozdraviti prvašiće i zaželjeti im sretan početak školovanja jer danas otvaraju novu stranicu u svome životu punu izazova, ali i novih prijatelja, druženja i novih znanja. Siguran sam da je djeci i roditeljima danas poseban dan kojega epidemiološke mjere dodatno čine drugačijim, ali mi smo se potrudili da sve što bezbolnije prođe“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić. Govoreći o usluzi produženog boravka podsjetio je kako se prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronarivusa, koje je izdalo nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, djeca ne smiju miješati što je zahtijevalo dodatno zapošljavanje učitelja.

 „Znajući da je to velika potreba roditelja dodatnim zapošljavanjem učitelja uspjeli smo zadovoljiti potrebe prvih i drugih razreda pulskih osnovnih škola čiji je Grad osnivač. Grad Pula u suradnji s ravnateljima poduzeo je sve kako bismo našim osnovnoškolcima omogućili sve potrebne uvjete za boravak na nastavi u trenutačnim okolnostima, kako bi se oni, ali i njihovi roditelji osjećali sigurno. Želimo da se, unatoč izazovnom vremenu u kojem živimo, naša djeca osjećaju sretno i sigurno u školskim klupama sa svojim prijateljima“,  dodao je gradonačelnik Miletić.

U Osnovnoj školi Vidikovac uz, postojeće 4 skupine produženog boravka odobren je rad još 3 skupine i zaposlene su 3 nove učiteljice. Ukupno 114 učenika 1. i 2. razreda koristi uslugu produženog boravka u toj školi. Kako bi škola spremno dočekala učenike u novoj školskoj godini tijekom ljetnih praznika

sanirane su postojeće glavne i dvorišne stepenice. Napravljene su nove armirano-betonske stepenice ispred glavnog ulaza u školu koje su obložene paljenim kamenom, dok su se dvorišne stepenice sanirane bijelim štokovanim betonom. Sanirana je i kompletna ograda kao i betonske vaze ispred glavnih stepenica. Radove vrijedne 348.433,44 kn s PDV-om izvelo je trgovačko društvo Castrum Pula a dovršeni su uoči početka nove školske godine kako bi učenici danas nesmetano mogli krenuti na nastavu. Uz čestitke za sretan početak školovanja svim učenicima gradonačelnik Boris Miletić poručio je kako je nošenje maski i držanje distance za sada potrebno kako bismo sačuvali zdravlje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa