počinje škola u znaku korone

Nemet: 'Javljaju nam se zabrinuti nastavnici i roditelji'

0
Katarina Nemet
Katarina Nemet

U iznošenju stajališta Kluba zastupnika IDS-a u Saboru, zastupnica Katarina Nemet osvrnula se 4. rujna na početak nove školske godine te neizvjesnost koja vlada među učenicima, roditeljima, nastavnicima i školskim osobljem. - S terena su nam se javili mnogi zabrinuti školski djelatnici, ali i roditelji. Nakon razgovora s njima nemoguće je oteti se dojmu da je priprema i organizacija nove školske godine u ovim specifičnim i vrlo izazovnim epidemiološkim uvjetima blago rečeno – paušalna, te da joj se pristupilo po principu prebacivanja odgovornosti na druge, u ovom slučaju prvenstveno na same škole, kazala je Nemet.

Nemet je upozorila da su upute koje su škole dobile u mnogim slučajevima zapravo samo preporuke. – Mnoge od tih mjera često su neprovedive, posebice u školskim ustanovama koje jednostavno nemaju potrebne prostorne kapacitete za osiguranje potrebnog razmaka ili pak financijske mogućnosti za provedbu tih mjera. - Mi u IDS-u smatramo da je neodgovarajuća i nepravovremena priprema za početak nove školske godine ostavila previše „sivog prostora“ koji će neminovno dovesti do komplikacija prilikom provedbe mjera, a samim time i školske godine, napomenula je zastupnica IDS-a.

Nemet je istaknula kako će se prebacivanje odgovornosti ministarstva na škole vratiti poput bumeranga. - Škole neće, niti trebaju, biti odgovorne u eventualnom slučaju širenja zaraze, kojeg nitko naravno ne želi, ali koje u ovakvoj situaciji potencijalno stalno visi nad glavom. Odgovorna će u tom slučaju biti isključivo država, odnosno nadležno ministarstvo, koje nije bilo u stanju na vrijeme i u okviru stvarnih mogućnosti i resursa na terenu, organizirati školsku godinu, istaknula je zastupnica IDS-a. Na kraju, Nemet je svim prosvjetnim djelatnicima, školskom osoblju, učenicima i njihovim roditeljima, zaželjela puno zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA