Nakon nove škole i dvorane, u planu vrtić i jaslice u Žbandaju

0

Broj školaraca u Poreču iz godine u godinu raste, a kako bi svim svojim učenicima omogućio kvalitetno i sigurno obrazovanje, Grad Poreč protekle četiri godine samostalno je izgradio i opremio dvije osnovne škole – osnovnu školu Finida za 600 učenika i ssnovnu školu u Žbandaju za 100 učenika.

Podsjetimo, osnovna škola Žbandaj otvorena je prije točno četiri godine. Radi se o investiciji od 7,4 milijuna kuna+PDV, a za učenike su uređene četiri učionice, medijateka, kuhinja, blagovaonica, zbornica i sanitarni čvorovi, te manja sportska dvorana površine oko 200 m2, kao i parkiralište s četrdeset parkirnih mjesta u samom središtu naselja. Zgrada škole i dvorana su, u sredini koja iz dana u dan raste, zasigurno podigli kvalitetu života. Primarno djece koja nastavu polaze u modernoj i funkcionalnoj školi, ali i klubovima i rekreativcima koji dvoranu koriste za treninge.

Kako broj djece upisane u porečke škole i vrte kontinuirano raste, Grad Poreč u godini pred nama, sukladno mogućnostima i gradskim prihodima, planira izgraditi novi vrtić i jaslice u Žbandaju, u blizini Poduzetničkog inkubatora. To bi, nakon dvije nove škole te vrtića u Dračevcu i Velom Maju bio treći vrtić u samo tri godine. Takvim investicijama, Poreč nastavlja biti jedan od vodećih gradova po izdvajanju za obrazovanje u zemlji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA