Priča o influencerici i porečkom restoranu poprima neslućene dimenzije

0
Foto: Jutarnji/TikTok D. Stanković
Foto: Jutarnji/TikTok D. Stanković

Hrvatska influencerica Doris Stanković završila je na naslovnicama svih portala nakon što je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavila svoj istup poslije pokušaja suradnje s jednim porečkim restoranom. Na tu su priču reagirali mnogi i osudili njezino ponašanje, a na društvenim mrežama su se o tome oglasili i redatelj Dalibor Matanić, novinarka Maja Sever, poznati kvizaš Dean Kotiga i mnogi drugi, piše Jutarnji iz kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Influencerica Doris je aktivna na Youtubeu, gdje ima 107 tisuća pretplatnika. Na Instagramu je prati 78,7 tisuća ljudi, no njezin je račun nakon priče s porečkim restoranom postao privatan. Aktivna je i na društvenoj mreži TikTok, gdje je objavila video snimke na kojima je ispričala što se dogodilo. 'Ja sam šokirana da netko tko vodi Instagram marketing restorana u centru Poreča ovako se ponaša. Napisala sam hvala vam puno baš ste kulturni. Pišite mi što vi mislite o ovome', zaključuje Doris u trećem videu, i nastavlja s četvrtom snimkom. 'E baš ste humani. Prosite okolo za zadovoljiti svoju gladnu prdaru, Zar vam je toliko teško nešto udijeliti potrebitima? Nama zaista nije, to bi Vam znatno podiglo popularnost, pogledajte što radi Cristiano Ronaldo, koliko on daje siromasima i bolesnima...', napisali su joj iz restorana.

'Otkud Vi znate koliko se ja bavim humanitarnim radom u slobodno vrijeme? Nakon ove poruke neću više s Vama razgovarati jer ste krajnje nekulturni. Svoje frustracije molim da usmjerite negdje drugdje.
Lijep pozdrav', zaključila je Doris Stanković komunikaciju. 

'Sami ste pokazali spremnost na humanost i sprdate se s nama. Svi mi koji smo pročitali vaše poruke smo zaključili da ste obična guska!', odgovorili su joj na kraju iz restorana koji je tijekom ovih nekoliko dana ostao anoniman, no danas se otkrilo da se radi o restoranu CottonClub Poreč. 'Sve što želim je ime ovog restorana u Poreču pa da ikada odem u taj grad sve što potrošim na hranu potrošim u tom restoranu', napisala je novinarka Maja Sever na Twitteru i izazvala mnoge komentare na ovu situaiju.

Na svom je Facebooku jučer reagirao i redatelj Dalibor Matanić, koji je pretjerano izvrijeđao mladu damu. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

'Ova influenserska spodoba (kažu da joj je ime Doris Stankovic) što je pokušala ucjenjivati restoran Cotton Club u Poreču koji ju je na sreću odbio - meni je osobno prelila čašu. U ime naših roditelja i njihovih roditelja - radničke klase koja je sve svoje morala zaraditi RADOM - pozivam vas da mi se pridružite u lobiranju kod svih tzv. klijenata. Imamo jako puno poznanstava. RH će uskoro biti u ekonomskoj krizi pa ćemo ovaj problem u miru osvijestiti svim restoranima, salonima, slastičarnicama, barovima, putničkim agencijama, bankama...svima. Zašto najbolji glumci nisu influenseri? Zašto najbolji glazbenici nisu influenseri? Zato što je influenserstvo koje hoće stvari džaba - rezevirano za šljam. Ako mislite da vam je dizajnirana fotografija na instagram storyu bitnija od fakulteta - brišite odmah svoje bijedne profile. Naš cilj je da nitko od ovih spodoba ne dobije išta besplatno. Neka nitko tko se nije školovao (samostalno ili na račun svojih roditelja) ne pomišlja da je u redu da dobije išta besplatno. Svi vi koji mislite da vam je broj pratitelja prednost nad radnim narodom - vidjet ćete uskoro u kakvoj laži živite. U ime naše djece koju pokušavamo naučiti etici i radu obećajem vam da ćete izgubiti klijente neradnička bagro. A vi u restoranu u Poreču - osobno vam obećajem da ću vam napraviti promet', napisao je Matanić.

U sve skupa uključio se poznati kvizaš Dean Kotiga koji se, ima neko vrijeme, samoproglasio influencerom i tada je jedan posve nevažan događaj ispao prvorazredna zabava za narod. "Ja sam skandalozno šokiran, isfrustriran... Mislim da nisu fer, mi influenceri smo isto ljudi, mi isto moramo jesti, a oni su joj uskratili ručak... I sad ljudi nju ismijavaju.

I sad je fora da se oni kao smiju influencerima, a uopće ne znaju koliko je naša struka influencerska zapravo užasno zahtjevan i stresan posao. Podložan svim kritikama, prepoznavanjima, fanovima... Ti influenceri, to je kao lako. Ja bih preporučio tom restoranu, ne znam, poželio bih mu da mora servirati bezglutenski kruh ili nešto. Ja sam šokiran", kazao je Kotiga. Potom je dodao i ovo: "Ako ovo slušaš, draga Doris, uopće se nemoj brinuti, znaš da je naša struka uz tebe. Hrvatsko društvo influencera je poslalo kružni mail u kojem je osudilo restoran. A ja sam bio u Poreču, ja sam iz Istre i bio sam u Poreču, i tamo su jako čudni ljudi. Oni uopće ne kuže...

Influencerstvo je stvarno težak posao i vi koji se smijete tome nemate pojma, može vas biti sram. Ja sam sutra u Poreču i ja ću pisati tom restoranu da su se bezobrazno ponijeli, ali da imaju priliku ispraviti tu grešku. Da ću ja doći sutra na palačinke, ali ja im čak ni ne nudim reklamu zauzvrat. Ja imam 20-ak više pratitelja od Doris, ja ću se samo pojaviti i želim palačinke. Nudim im da se ja pojavim u tom restoranu i da zauzvrat dobijem palačinke, zato što sam ja još veći influencer od Doris. Ja samo nudim da se pojavim. Nadam se da neće ispasti neprofesionalni kao što su ispali s njom."

Javile su se i druge javne osobe šaljući uglavnom poruke podrške porečkom restoranu, a Doris je konačno shvatila da je ispala predmet sprdnje i, kako javljaju upućeni, bržebolje ugasila jedan profil.

Iz restorana su, dakako, shvatili da sve skupa ljude zabavlja i poslali Kotigi odgovor:"Poštovani, naše palačinke su sve super. Vodstvo restorana se upravo svađa u kuhinji oko toga kome će pripasti čast počastiti vas, konobari se mlate tacnama oko toga tko će vas uslužiti, a ja kao voditelj social networka koristim priliku da ja budem taj! Ali, ne brinite, u zamjenu ne tražim podjelu na story. Ali pranje suđa na kraju smjene da. Nadam se da vam se ponuda sviđa te da ćete je znati ugrabiti. S dvije ruke... U jednoj spužva, u drugoj sapun. Unaprijed zahvaljujemo na interesu.", piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa