Ranko Ostojić svojom kandidaturom 'pokopao' Peđu Grbina

0
Peđa Grbin i Ranko Ostojić (foto: Patrik Maček/PIXSELL)
Peđa Grbin i Ranko Ostojić (foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić se nekoliko minuta prije ponoći također kandidirao za predsjednika SDP-a Hrvatske i ovim potezom ozbiljno ugrozio kandidaturu dosadašnjeg favorita Peđe Grbina.

Naime, Ostojić pripada istom krugu SDP-ovaca poput Grbina što znači da na unutarstranačkim izborima, koji će se održati 26. rujna, slijedi 'bratoubilački rat' između nekadašnjih saveznika, odnosno protivnika sada već bivšeg predsjednika Davora Bernardića.

Stoga će od Ostojićeve kandidature najviše profitirati krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je do sada slovio kao najozbiljniji protukandidat Peđi Grbinu.

Preostalo dvoje kandidata, načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović i član pulskog SDP-a Marino Percan na izborima za novog šefa SDP-a bit će samo statisti.

Zanimljivo je i da se tzv. Neretvanska skupina (grado)načelnika, u kojoj je i predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese, jučer kandidirala za tijela stranke, a nisu dali podršku ni jednom kandidatu, iako su ranije najavljivali Peđi Grbinu. (Nenad Čakić)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa