U Istri more u 98 posto slučajeva izvrsne kakvoće

1
Fotoilustracija
Fotoilustracija

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije proveo je jod 24. do 26. kolovoza VIII ispitivanje kakvoće mora na plažama u Istarskoj županiji. Ukupno je uzorkovano more na 215 mjernih točaka na plažama od Savudrije do Brestove.

Tijekom uzorkovanja bilježe se temperature zraka i mora pa se temperatura mora kretala od 22 ºC do 27 ºC, dok se temperatura zraka kretala od 22 ºC do 29 ºC.

Na temelju pojedinačnih rezultata ispitivanja mikrobioloških pokazatelja na 211 mjernih točaka odnosno u 98,14 posto uzoraka zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje, na dvije mjerne postaje (Umag, TN Stella Maris – Laguna ispod aquagana, Tar-Vabriga, Tarska vala), odnosno 0.9 posto zabilježena je dobra kakvoća mora za kupanje, a na dvije mjerne postaje (Valbandon, Fažana, AC Bi Village-Plaža Bival, Vodnjan, Peroj-Božinka), odnosno 0.93 posto zabilježena je zadovoljavajuća kakvoća mora za kupanje.

Rezultati pojedinačnih ispitivanja objavljeni su na internetskim stranicama putem mrežne aplikacije Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te su dostupni putem slijedeće poveznice: http://www.izor.hr/kakvoca.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/CA NA ODRŽAVANJU ČISTOĆE U ODSJEKU USLUŽNIH POSLOVA

Do: 31.12.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA