Lijepa kći Massima Savića otkrila recept za ljetno osvježenje
Osim u eteru zagrebačkog radija Antena, kći poznatog domaćeg glazbenika Massima Savića svoje obožavatelje svakodnevno uveseljava i na Instagramu, a s njima je ovoga puta odlučila podijeliti fotografije svog osvježavajućeg ljetnog deserta od limuna, čiji je recept zainteresiranima otkrila na Instagram storyju, piše tportal.
Uz vlastiti profil, radijska voditeljica Mirna Savić vodi i uspješan profil satiričnoga sadržaja nazvan 'Mirnine babuške', a svoje obožavatelje nerijetko počasti fotografijama svojih kulinarskih postiguća s većim fokusom na pripremi ukusnih deserta. Posljednje dane u ljetnoj sezoni tako je iskoristila za pripremu osvježavajuće slastice – tiramisua s limunom u obliku torte, a ugledavši fotografije njezina deserta brojni obožavatelji javili su je sa željom za receptom. Na njihove molbe Mirna je reagirala podijelivši ga na Instagram storyju a, kako je imala priliku otkriti, nije očekivala toliki broj upita.
Njezin recept za osvježavajući ljetni desert od limuna u nastavku prenosimo s tportala.
Priprema domaće želatine od limuna
150 g šećera
50 g gustina
200 ml vode
200 ml limunovog soka
Šećer i gustin pomiješajte u teči u suho kako bi se sjedinio, a mješavinu zatim stavite kuhati s vodom na srednjoj vatri. Mješavinu šečera, gustina i vode zatim neprestano miješajte pjenjačom dok ne dobijete finu kremastu i poluprozirnu strukturu. Zatim u dobivenu smjesu dodajte 200 ml limonov soka i sve pomiješajte.
Sadržaj zatim u omjeru 50:50 podijelite u dvije tečice i ostavite ga da se ohladi do kraja. Ukoliko želatina bude prerijetka, ponovno ju kratko skuhajte na slaboj vatri.
Dobivenu želatinu, prema riječima Mirne Savić, možete učiniti žutom s malom količinom kurkume ili umjetnim bojilom.
Priprema tiramisu kreme
150 g hladnog sira mascarpone
500 g hladnog šlaga
100 g šećera u prahu
Navedene sastojke pomiješajte i miksajte do tvrdoće, a zatim mikserom umiksajte jednu polovicu prethodno dobivene želatine od limuna.
Umakanje piškota
60 ml limunovog soka
nekoliko žlica limuncella
150 ml vode
šećera u prahu (po volji)
200 g piškoti za dva kata kreme (keksi, pola kreme,keksi,pola kreme, limun krema na vrh)