Evo kako mi je bilo u Cinestaru prvi put nakon korone

1
Eleonora Matković
Eleonora Matković

Bila sam u Cinestaru prvi put nakon korone. Zapravo, zadnji film koji sam prije toga gledala u kinu bila je drama 'One su bombe' (Bombshell) s Margot Robbie, Charlize Theron i Nicole Kidman, što znači da sam zadnji put u kinu bila u tjednu između Božića i Nove godine.

Kakav je osjećaj otići u kino nakon osam mjeseci stanke? Iskreno, plašila sam se da će mi novo normalno i epidemiološke mjere umanjiti zadovoljstvo gledanja filma u Cinestaru, ali zapravo još je ljepše. S obzirom da zaštitne maske nisu obavezne u kinima, sve epidemiološke mjere svele su se na obavezan razmak između sjedala. Kinodistributerima to je lako izvesti jer prodaju svako drugo sjedalo, osim naravno onima koji karte kupuju u paketu. Dakle, ako kupite dvije karte ta dva mjesta bit će zajedno, a sjedala do vas bit će slobodna. Zar to nije nešto o čemu ste oduvijek maštali?

Mi smo gledali 'Tenet', dugoočekivani film Christophera Nolana, autora Batman: početak, Interstellara, Dankirka i drugih hitova, ali iskreno, malo mi je konfuzan i nerazumljiv (možda bih ga trebala još jednom pogledati). No, sam film mi i nije bio toliko bitan koliko želja da ponovo osjetim onaj doživljaj gledanja filma u multipleksu – sa svim onim zvukovima, foršpanima, nachosima s ljutom salsom i glasnim pričanjem bez bojazni da ćeš drugima smetati.

Nažalost, ljudi su izgleda još uvijek oprezni pa su dvorane poluprazne. Na našoj projekciji u riječkom Tower Centru, u petak u 19 sati, bilo nas je svega petero, u predvorju multipleksa ispred blagajni jedva desetak ljudi. Iskreno, do sada i nije bilo nekih filmova zbog kojih bi se isplatilo ići u Cinestar, pa se nadam da će s dolaskom jeseni barem ta vrsta zabave napokon oživjeti. (Eleonora Matković)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa