duplo više nego lani

Istarska županija dodjeljuje dva milijuna kuna potpora poduzetnicima

0
Ilustracija (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

Istarska županija i ove godine nastavlja s dodjelom novčanih potpora poduzetnicima, te je za navedenu svrhu u proračunu osigurano 2 milijuna kuna, odnosno milijun kuna više u odnosu na prošlu godinu. Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu bit će objavljen na mrežnim stranicama Istarske županije (rubrika „Natječaji“) 1. rujna 2020. godine i bit će otvoren do 15. rujna. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora s ciljem poticanja razvoja malog gospodarstva na području Istarske županije te pomoć poduzetnicima u prilagodbi novim uvjetima poslovanja nastalim kao posljedica epidemije koronavirusom (COVID - 19).

Sredstva će biti raspodijeljena na tri mjere:

Sufinanciranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije - ukupan fond 400.000 kn. Najviši iznos potpore za ovu mjeru iznosit će 20.000 kuna.
Sufinanciranje nabave nove opreme i troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije COVID-19 - ukupan fond 600.000 kn. Maksimalan iznos potpore po ovoj mjeri iznosit će 25.000 kn
Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i sufinanciranje troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije COVID-19 - ukupan fond 1.000.000 kn. Maksimalan iznos potpore po ovoj mjeri iznosit će 55.000 kn.
Poduzetnici mogu ostvariti subvenciju u maksimalnom iznosu od 50% realiziranih prihvatljivih troškova.

Korisnici mjera mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva i Zakonom o zadrugama, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu  te posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije, izuzev trgovačkih društava kojima je Istarska županija osnivač ili ima vlasnički udjel u temeljnom kapitalu. Svi kriteriji i uvjeti dodjele potpora bit će objavljeni u Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu. Prijave će biti moguće dostaviti isključivo u online obliku putem Informacijskog sustava Istarske županije. Važeće prijave koje pristignu u utvrđenom roku bit će evaluirane odnosno ocjenjivane.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa