Kanfanar srednjoškolcima sufinancira prijevoz i smještaj

0

Nakon što je Vlada RH donijela Odluci o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. i načelnik Općine Kanfanar donio je Zaključak o sufinanciranju putnih troškova učenicima srednjih škola za školsku godinu 2020./2021..

Općina Kanfanar nastavit će tako sa sufinanciranjem putnih troškova srednjoškolaca i u novoj školskoj godini tako da će podmirivati putne troškove srednjoškolcima u iznosu od 25% mjesečne putne karte, odnosno razliku od pune cijene mjesečne karte do iznosa koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja sukladno Odluci Vlade RH i kada je udio veći od 25%. Na taj način će za kanfanarske srednjoškolce putovanje u njihove škole i nadalje biti besplatno. Za tu namjenu Općina osigurava godišnje sredstva u visini od 130.000,00 kuna.

Za ostvariti pravo na sufinanciranje javnog prijevoza učenici moraju prije izrade mjesečnih karata u Jedinstveni upravni odjel Općine Kanfanar dostaviti zamolbu, potvrdu o upisu u školu i uvjerenje o prebivalištu.

Srednjoškolcima koji su smješteni u učeničkim domovima Općina Kanfanar će sufinancirati smještaj u iznosu od 1/3 mjesečne opskrbnine. Za ostvarenje ovog prava učenici trebaju podnijeti zamolbu Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kanfanar te uz nju priložiti: ugovor o smještaju u učenički dom, potvrdu o upisu u školsku godinu 2020./2021., potvrdu o prebivalištu, potvrdu o prijavi boravišta te žiro račun za isplatu iznosa sufinanciranja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa