Britanski novinar:

‘U karanteni sam zbog posjeta Istri, nije mi nimalo žao’

0
Ilustracija (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Novinar britanskog lista The Telegraph Chris Leadbeater napisao je vrlo zanimljiv osvrt iz karantene u kojoj se našao zbog činjenice da je Velika Britanija stavila Hrvatsku na crvenu listu. Zbog toga, naime, svi Britanci koji se vraćaju iz Hrvatske moraju provesti dva tjedna u samoizolaciji. Leadbeater navodi kako kasno ljeto provodi u karanteni pa sarkastično dodaje kako se bori sam sa sobom u pokušaju da požali zbog svoje odluke da ljetuje u Hrvatskoj. "Zapravo, zaboravite na prošlu rečenicu. Ne mogu pronaći ni trunku žaljenja", navodi Leadbeater koji za Telegraph radi kao novinar koji pokriva putovanja. "Ne, nije mi žao. Upravo sam se vratio iz Hrvatske, nakon predivnog tjedna odmora koji je itekako godio mojoj duši, prenosi Index.

Novinar Telegrapha piše kako je pogriješio jer je godišnji odmor rezervirao prije dva tjedna, a onda je čekao dulje od tjedan dana kako bi izabrao konačnu destinaciju, a sve u nadi kako, ostavljajući odluku za zadnji trenutak, neće biti zahvaćen promjenama savjeta britanskog Ministarstva vanjskih poslova o (ne)dozvoljenosti putovanja u Hrvatsku, odnosno odlukom da će se morati samoizolirati kad se vrati iz Hrvatske.

"Odlučili smo da se nećemo pridružiti egzodusu. Znali smo da bi se to moglo dogoditi i planirali smo u skladu s tim. Oboje imamo sreće jer trenutno možemo raditi od kuće. Ostavili smo si i dva tjedna do ponedjeljka kad naš sin mora krenuti u školu. Već smo to prošli - ožujak i travanj su praktički bila dva mjeseca karantene. Živimo u eri u kojoj, zahvaljujući Zoomu, dostavama iz supermarketa i restorana, 14 dana samoizolacije je manje naporna procedura nego u bilo kojem ranijem periodu ljudske povijesti. Odlučili smo da ćemo bezbrižno uživati u vremenu koje nam je preostalo u Hrvatskoj te da ćemo se s posljedicama nositi kad se vratimo", navodi Leadbeater.

No novinar Telegrapha navodi kako se tijekom puta i u Hrvatskoj pridržavao baš svih  mjera: on i njegova supruga nosili su maske od trenutka kad su ušli u taksi u Londonu i krenuli prema aerodromu, sve dok nisu izašli iz unajmljenog automobila u Puli, šest sati kasnije. Kaže da su držali distancu gdje god je to bilo potrebno. Boravili su u vili u istarskom selu Valica, u čijoj blizini nije bilo ničeg osim maslinika. "Bilo smo puno više odvojeni od svega nego ovdje, u istočnom Londonu, gradu u kojem se svako malo pojavi novo žarište", navodi Leadbeater.

"Zašto bi Ujedinjeno Kraljevstvo, u kojoj je potvrđeno više od 40.000 smrtnih slučajeva, držalo lekcije Hrvatskoj - to je misterij svima osim britanskoj vladi", piše Leadbeater pa navodi kako Hrvatska jest sigurna destinacija. "U to sam se osobno uvjerio prošlog tjedna (u Istri, op.a.). Maske su sveprisutne u trgovinama, na plažama se drži razmak, restorani su preselili stolove na terase, među stolovima je dovoljno mjesta, a bočice dezinfekcijskih sredstava nalaze se svugdje", navodi novinar Telegrapha, prenosi Index.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA