Martin Dolenc osmi na Europskom prvenstvu

0

U poljskom gradu Puck na obali Baltičkog mora okupili su se najbolji europski jedriličari u klasi „Formula Kite“. Razlog okupljanja je Europsko prvenstvo koje se održavalo od 18. do 23. kolovoza. Odaziv 66 takmičara iz 17 zemalja govori o velikom interesu za novu olimpijsku klasu. Prva dva dana su bila rezervirana za kvalifikacije, takmičari su bili podijeljeni u dvije grupe iz kojih nakon kvalifikacija prvih 33 ide u zlatnu grupu a drugih 33 u srebrnu. Martin Dolenc iz Pomerskog "Karkadura" (općina Medulin) uspio se kvalificirati u zlatnu grupu te je nakon dva dana jedrenja završio kao 8. jedriličar.

Zadnji dan natjecanja rezerviran je za jedrenje za medalje. Prva dvojica iz zlatne grupe ulaze direktno u polufinale dok je slijedećih dvanaest podijeljeno u dvije polufinalne grupe. Pobjednik svakog polufinala se pridružuje prvoj dvojici te voze za podjelu medalja. Martin Dolenc je zauzeo treće mjesto u polufinalu dok je takmičenje završio na 8. mjestu sa istim brojem bodova kao i 5. takmičar. Pobjednik natjecanja je francuz Axel Mazella, ispred sunarodnjaka Maxima Nochera te britanca Connora Bainbridgea.

„Ovo je prvo post covid natjecanje i jako sam zadovoljan  svojim rezultatom, pogotovo što sam svaki dan bolje vozio. Pošto je formula kite sada olimpijska klasa nivo takmičenja je vrlo visok. Između prvih 10 natjecatelja su stvarno male razlike i o rezultatu ovise nijanse. Sada znam na čemu trebam raditi i veselim se novim takmičenjima“, izjavio je Dolenc nakon natjecanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa