oš marije i line umag

Nastavlja se najveći projekt energetske obnove u Istri

0
Skela na školi u Umagu
Skela na školi u Umagu

Nova školska godina samo što nije počela, a učenici već nestrpljivo čekaju povratak u školske klupe gdje će ih ove godine dočekati brojne novosti i izazovi, ali i bezbroj prelijepih zajedničkih trenutaka. Kako bi upravo njihov boravak, ali i boravak kompletnog nastavnog i tehničkog osoblja naše osnovne škole, bio što bolji i kvalitetniji, Grad Umag je nakon kraće stanke nastavio s velikim projektom energetske obnove zgrade. No, to nije sve, jer su se proračunska sredstva uložila i u rješavanje dugogodišnjeg problema dijela sanitarnih čvorova.

No, krenimo redom. U studenome 2019. godine javnosti je službeno predstavljen projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Marije i Line na adresi Školska 14, Grad Umag“, ukupne vrijednosti 21.840.078,16 kuna, a što ga čini najvećim projektom takve vrste u cijeloj Istri.  Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj s 7.147.248,16 kuna bespovratnih sredstava, 8.815.698,00 kuna bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te 5.879.832 kuna iz proračuna Grada Umaga.

Glavni cilj projekta je ušteda toplinske energije za grijanje škole u iznosu od 61,45% na godišnjoj razini, a po završetku svih radova energetski razred škole bit će promijenjen iz C u visoki energetski razred A. Točnije, vanjski zidovi bit će obloženi toplinskom izolacijom od kamene vune, kosi i ravni krovovi bit će toplinski izolirani, postavit će se nova ulazna vrata, 30-ak unutarnjih vrata, preko 100 PVC prozora i staklenih stijena te 20 brisoleja i roleta. Ujedno, ugradit će se novi kotlovi na plin te postaviti preko 680 energetski učinkovitih rasvjetnih tijela, ali i izgraditi novi prilazi za osobe s invaliditetom.

Nažalost, zbog korona krize radovi su nakratko zaustavljeni, no s obzirom na činjenicu da su ponovno u punom jeku, završetak radova očekujemo u studenom ove godine. Tako će i naša škola do konca ove nadrealne 2020. udovoljavati najvišim pedagoškim, sigurnosnim i energetskim standardima te zablistati u novom ruhu. A, to nije sve, jer su u tijeku radovi na obnovi ukupno 4 sanitarna čvora u prizemlju i na katu. Obnovljene su kompletne instalacije dovoda i odvoda vode, zamijenjene elektroinstalacije, postavljaju se nove keramičke pločice, vrata kao i nova sanitarna oprema, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 469.301,18 kuna. Povratak u školu će, dakle, biti slađi i ljepši, a svim osnovnoškolcima Grad želi puno uspjeha u novoj godini!

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AGENT/ AGENTICA ZA NEKRETNINE

Do: 20.01.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLAGAČ/SLAGAČICA ROBE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA