U rabačkim hotelima Mimosa i Hedera i gosti nose maske

1
Gosti posluženu hranu primaju s maskama
Gosti posluženu hranu primaju s maskama

Mimosa i Hedera, hoteli hotelskog poduzeća Maslinica u Rapcu, odlikuju se epidemiološkim mjerama koje su iznad standardnih – osim osoblja, koje stalno nosi maske, ovdje maske prilikom dolaska u blagovaonicu i uzimanja hrane nose i gosti. Nošenje maski pri napuštanju blagovaonice nije obavezno.

„Osoblje nosi maske od dana otvaranja, a za goste smo to pravilo uveli nakon mjesec dana, kada se situacija pooštrila. Uspjeli smo ih privoljeti da zbog svoje, a i naše sigurnosti, dolaze s maskama i oni to prihvaćaju u 99,99 posto slučajeva. Uvijek je onih koji odmahnu rukom i takvima možemo samo ukazati na to da se ostali oko njih pridržavaju tog pravila“, kaže Goran Zahtila, prokurist Maslinice.

Jedna od mjera je i to da polovica gostiju dolazi ranije po obrok, a druga polovica kasnije. Uz to su na podu trakama označeni smjerovi kretanja i obavezni razmaci u slučaju zastoja.

„S obzirom na ove mjere mogu reći da je izborni slogan u Istri 'Korak ispred svih' bio točan. Na žalost, ubog neodgovornih županija ugrožen je hrvatski turizam, a Istra plaća najveću cijenu“, kaže Zahtila.   

Naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije počela su otkazivanja iz Austrije, a talijanski gosti odlaze ranije.

U Mimosi i Hederi trenutačno boravi 780 gostiju, a još 850 smješteno ih je u auto kampu.

„Nalazimo se na 40 posto prošlogodišnjeg prometa. Da se nije dogodila Nizozemska, bilo na više od 50 posto. Ako se ostvari sadašnje stanje bukinga, 16. rujna otvorit ćemo i hotel Narcis i krajem mjeseca imat ćemo između 1.200 i 1400 gostiju“, kaže Zahtila. Nadu u povoljni razvoj situacije budi činjenica da još ni jedan grupni dolazak iz Austrije nije storniran. (Tekst i foto: Robi Selan)

Goran Zahtila

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa