Medulin

Malin opet zavrtio jedra na festivalu tradicije i zabave

0
Malin Fest
Malin Fest

U Medulinu je u ponedjeljak, 10. kolovoza, u večernjim satima održan Malin Fest, a jedinstveni prostor na trgu ispred medulinske vjetrenjače okupio je brojne izvođače manifestacije koji su svojim radionicama i izvedbama oduševili domaću i stranu publiku.

Program inspiriran Malinom na vitar, koji je spajajući tradiciju, povijest i zabavu posjetiteljima približio običaje i priče medulinskog porta kroz kazališne minijature Istra Inspirita, upoznao ih sa posebnostima morskoga svijeta kroz stručnu radionicu 'More na dlanu' te ih razveselio plesom i kreativnim radionicama, bio je odličan izbor za sve koji su  sinoć prisustvovali manifestaciji. Program je započeo razgledavanjem vjetrenjače, izgrađene 1872. godine, u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i okolicu. Prezentacija mljevenja žita oduševila je posebno one najmlađe koji su mogli sa sobom ponijeti mali suvenir – vrećicu sa svježe mljevenim brašnom. Osim toga, izrađivali su se i vrijedni suveniri inspirirani vjetrenjačom u sklopu radionice u organizaciji Udruge Medulin Art. Plesni studio Pirueta Medulin oduševio je koreografijama i svojim umjetničkim nastupom te u veselom raspoloženju zatvorio ovogodišnji Malin Fest u Medulinu.                    

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA d.o.o. - Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, manifestacija se realizirala uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR/ICA

Do: 20.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK U SKLADIŠTU (FIZIČKI RAD)

Do: 21.09.2020.

BIBIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

DIZAJNER/ICA NAMJEŠTAJA - VODITELJ/ICA PRODAJE

Do: 25.09.2020.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 25.09.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA