Dvojac provaljivao u kampove na području Rovinja, Poreča i Umaga

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici rovinjske, porečke i umaške policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 52 i 53 godine te su utvrdili sumnju da su zajedno počinili tri kaznena djela teška krađa dok se 52-godišnjaka sumnjiči da je sam počinio još  pet kaznenih djela teška krađa (od čega dva u pokušaju) i jednu krađu.

Naime, temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja rovinjska policija je u subotu, 8. kolovoza  u popodnevnih satima uhitila dvojicu muškaraca na području Rovinja te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Muškarce se sumnjiči da su 1. kolovoza u autokampu u Rovinju provalili u kamper i apartman iz kojih su otuđili nakit i novac, čime su oštetili 53-godišnju slovačku državljanku i 32-godišnjeg švicarskog državljanina za više tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči da su u popodnevnim satima 2. kolovoza  u autokampu u Taru provalili u mobilnu kućicu iz koje su otuđili novac, čime su oštetili 27-godišnjeg češkog državljanina za više tisuća kuna. Prethodno je 52-godišnjak sam su 19. srpnja iz apartmana otuđio novac čime je oštetio 54-godišnjeg francuskog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna te i 27. srpnja iz apartmana u turističkom naselju u Poreču otuđio novac, čime je oštetio 51-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.

Na području Umaga 52-godišnjak je 20. srpnja u autokampu u Karigadoru provalio u kamper u vlasništvu 63-godišnjeg talijanskog državljanina, iz kojeg nije ništa otuđio. Istog je dana u istom autokampu provalio  u dvije mobilne kućice iz kojih je otuđio novac i ručnik, čime je oštetio 50-godišnjeg danskog državljanina i 42-godišnjeg slovačkog državljanina za  više tisuća kuna.  Također,   pokušao  je provaliti u mobilnu kućicu iz koje nije ništa uspio otuđiti, ali je pravnoj osobi iz Poreča  počinio materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni muškarci su jučer, 9. kolovoza  u popodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRAVAR/ICA

Do: 28.09.2020.

ZAJCI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA