'Dnevno nas 50-ak gnjevnih iznajmljivača naziva pogrdnim imenima'

1
Nenad Velenik
Nenad Velenik

HTZ je sredinom srpnja lokalnim turističkim zajednicama potvrdio da privatni iznajmljivači koji nisu ostvarili ni jedno noćenje neće platiti prvu ratu paušala.

No dva tjedna kasnije stigla je sasvim suprotna uputa HTZ-a prema kojoj će i oni koji nisu ništa zaradili ipak morati platiti. Isto vrijedi za iznajmljivače koji su roku smanjili kapacitete ili odjavili djelatnost.

Prvi su reagirali u Istri tražeći da se odluka povuče. HTZ se po tom pitanju trenutačno konzultira s Ministarstvom turizma.

''Ovakve kontroverzne odluke dovode do toga da imamo dnevno 50-ak gnjevnih iznajmljivača koji nas nazivaju i pogrdnim imenima'', kaže Nenad Velenik, direktor Ureda Turističke zajednice grada Poreča, za RTL.hr.

''Podržavamo napore Turističke zajednice grada Poreča da se malim iznajmljivačima, privatnim iznajmljivačima, kuće za odmor, izađe u susret i smanji to kako je prvobitna bila odluka HTZ-a tako da dođemo nekako na svoje. Ova pandemija je pogodila cijeli svijet i nažalost ne može Hrvatska biti iznimka da poplaćamo sve ono što moramo platiti radili mi ili ne'', istaknula je Marina Knežević iz Udruge iznajmljivača Poreča za RTL.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa