Nijemci testirali tunele u Europi, Učki dali crveno svjetlo

0

Jedan od najuglednijih autoklubova u svijetu, njemački ADAC, proveo je istraživanje o sigurnosti tunela u Europi. Tunel Učka je u tom istraživanju dobio crveno svjetlo, odnosno ocjenu prema kojoj ne ispunjava sigurnosne standarde, javlja Index.

ADAC je u istraživanju, koje se provodi već 20 godina, istražio sigurnost 16 austrijskih, talijanskih i hrvatskih tunela, dakle tunela u zemljama kroz koje većina njemačkih turista automobilima putuje na godišnji odmor. Navodi se da je Učka drugi najgori tunel u istraživanju. Tunelu Učka, koji je dugačak više od 5 kilometara i ima samo jednu cijev, što bi se trebalo promijeniti tek 2024. kada bi trebala biti izgrađena i druga, ADAC najviše zamjera to što u tunelu nema ni jednog hitnog izlaza.

Također nema zvučnika ni vanjskih ulaza za spasioce. Zbunjujuće je za vozače da broj traka ispred tunela i u njemu nije isti. Sve to smanjuje sigurnost tijekom vožnje kroz tunel, navodi se. Neprolazne ocjene dobili su i svi ispitani talijanski tuneli. Od hrvatskih su tunela istraženi još i Konjsko, koji se nalazi na A1, kao i Sveta Tri kralja na dionici A2, i oni su dobili zelenu oznaku, što znači da ispunjavaju sigurnosne zahtjeve, piše Index.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 27.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRAVAR/ICA

Do: 28.09.2020.

ZAJCI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA