Slatka inovacija s juga Istre: 'Spojila sam dvije najveće ljubavi'

0

Jedna vrlo neobična, inovativna i kreativna suradnja nedavno je privukla pažnju javnosti. Cijela je priča započela kada je Ana Bolobicchio iz Pule prošlog ljeta posjetila jednu divnu Gelateriu u Fažani (Gelateria Leone) i ondje pojela najukusniji sladoled svog života. U tom je trenutku zapratila spomenutu slastičarnu na svim društvenim mrežama i započele su međusobne pohvale, storiji, dijeljenja, dopisivanja... dok se Ana nije dovoljno ohrabrila i preporučila vlasniku gelaterie da joj napravi sladoled od njenog (a i velike većine ljudi oko nje) najdražeg alkoholnog pića - Teranina.

Isprva, sve se činilo kao zezancija koja je prerasla u sve češća dopisivanja i sanjarenje o sladoledu od teranina... Po završetku sezone prestala su i maštanja o ledenim osvježenjima, ali u proljeće ove godine, u doba Korone kad smo mislili na sve osim inovacija i kreativnosti, vlasnik gelaterie - Luca Scantamburlo ipak je mislio na Anu i njenu ludu ideju.

"Kad sam na Svjetskom Sajmu Sladoleda u Riminiju vidio tu tvrtku koja je u jednom kutku postavila 2 proizvoda na bazi vina, odmah sam se sjetio Anine ideje, pomislio na inovaciju i tradiciju, u stilu vegan&funny. Nije sve teklo glatko dalje, čak se u jednom trenutku činilo da recept nije moguće sprovesti u djelo, trebalo je i dalje tragati za savršenstvom...", kazao nam je Luca.

Svakako, nije bilo lako. Dok je Luca bio zaslužan za osmišljavanje kako provesti tu Aninu ludu ideju u stvarnost, Ana je imala još jedan zahtjev. Naime, nijedan teranino nije joj bio dostojan onog od Istarske destilerije Aura iz Buzeta. Stoga ih je kontaktirala, predložila im svoju neobičnu ideju i upitala jesu li zainteresirani za suradnju. Naravno, vlasnik Mišel Sirotić i njegova obitelj oduševljeno su pristali i u tom je trenutku sve nekako sjelo na svoje mjesto. Nije bilo lako, ali uspjeh nije izostao.

Luca je pronašao savršenu formulu za najukusniji sladoled ove sezone, Ana ga je probala, fotografirala i potvrdila da je još savršeniji nego kad ga je zamišljala, a i vlasnici Aure su posjetili gelateriu ovih dana i ponosno probali svoj prvi sladoled od teranina, dajući mu sve pohvale.

"U 2020.toj godini, uz Teranino, izbacili smo još novih okusa, kao npr. Šipak (Nar), Mascarpone/Smokve/Orasi i Kefir. Svake godine stvaramo nešto novo i u prosjeku izbacimo 3-4 nova okusa svake sezone jer želimo stalno rasti. Posjetite nas i isprobajte najneobičnije okuse sladoleda u Istri!", poziva Luca.

"Jako sam ponosna na ovu suradnju. Nešto za što sam iskreno mislila da će ostati samo na ludoj ideji, zezanciji i mojem maštanju, već se naredne sezone ostvarilo i to na najbolji mogući način. Svakodnevno dobivam poruke na svim društvenim mrežama, od ljudi koji oduševljeno probavaju "moj" sladoled od teranina, šalju mi fotografije i pohvale... a ja ne mogu biti sretnija. Spojila sam svoje dvije najveće ljubavi i stvorila nešto čemu se ljudi toliko vesele. Naravno, osim odlične profesionalne suradnje, stvorili smo i neka nova prijateljstva i možda napravili neku bazu za daljnje lude ideje. Jer, dok imamo njih i dok stvaramo, sve je puno lakše.", ispričala nam je Ana.

"Naš je teranino prošli mjesec osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju London Spirits Competition u Engleskoj. Stoga smo vrlo ponosni što je upravo taj naš liker od istarskog crnog vina terana s deset začina i voćnom rakijom od raznog voća ove godine dobio svoj okus sladoleda. Posjetili smo gelateriu Leone u Fažani, isprobali teranino sladoled i toliko smo oduševljeni da već razmišljamo o novim okusima sladoleda.", rekao je Mišel.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

BRAVAR/ICA

Do: 28.09.2020.

ZAJCI, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA