Vodnjanski gradski park uskoro u novom ruhu

0

U tijeku je izvođenje radova na uređenju gradskog parka u Vodnjanu na ukupnoj površini zahvata od 4.700 m2. Radovima će se urediti dječje igralište unutar zelene zone parka koje će se oplemeniti sa spravama za dječju igru te odgovarajućom antistress podlogom unutar manipulativne zone igre. Planira se i rekonstruirati ogradni zid oko parka. Komunikacije unutar parka se zadržavaju u obliku i smjeru u kojem jesu. Isto tako, predviđa se montaža nove urbane opreme. Visoka vegetacija unutar zelenog prostora se zadržava, dok se obnova travnjaka sa ugradnjom sustava za navodnjavanje predviđa nakon završetka planiranih radova.

Također, radovima će se riješiti problem oborinske odvodnje unutar zone zahvata na način da će se rekonstruirati dio pješačkih staza i podići ih na viši nivo te će se izgraditi sustav oborinske odvodnje. Na temelju provedenog postupka javnog natječaja radove izvodi firma Redox. Ugovorena vrijednost investicije, bez obnove travnjaka i navodnjavanja, je s PDV-om 2.374.475 kn. Rok izvođenja radova je 60 radnih dana.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović naglasio je da će se ovim radovima u potpunosti urediti vodnjanski gradski park u kojem će se nalaziti tri zasebna polja sa prilagođenim dječjim igralištima za različite dobne skupine djece, a posebno za one najmlađe. „Veseli me što će se novim uređenjem parka dodatno oplemeniti i valorizirati centar naselja Vodnjan te što će svi naši građani i posjetitelji imati priliku uživati i družiti se u parku koji će se zasigurno biti važno mjesto okupljanja svih generacija“ zaključio je gradonačelnik.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZIDAR/ZIDARICA - TESAR/TESARICA

Do: 01.10.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.10.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA