Leo Schaddelee: Moram kući u Nizozemsku, a ovdje je sigurnije

0
Leo Schaddelee
Leo Schaddelee

„Vraćamo se kući nakon tjedan dana odmora jer tamo nas čeka dva tjedna karantene“, kazao nam je Nizozemac Leo Schaddelee, kojega smo oko podneva 26. srpnja zatekli u Autokampu Maslinica u Rapcu kako sa suprugom pakira stvari i sprema se na odlazak sa svojom kamp prikolicom.

„Naša Vlada preporučuje da se vratimo kući jer naše osiguranje ne pokriva Hrvatsku, što znači da bismo sami snosili troškove ako se ovdje razbolimo od korona virusa. U tome je problem. Ali, nije mi jasno zašto – ja se ovdje ne družim s oboljelima, a u trgovini, za razliku od Nizozemske, svi nose maske. I broj oboljelih je manji nego kod nas, pa smo ovdje zapravo sigurniji“, kaže on.

Stari je gost Rapca, prvi put je došao s roditeljima u dobi od četiri godine i tada su odsjeli u jednom od hotela. Za vrijeme rata nisu dolazili, ali zadnjih petnaest godina boravi svake godine u Maslinci.

Obitelj Schaddelee nije jedina koja će pola godišnjeg odmora odvojiti za karantenu, rekli su nam trgovci i ugostitelji na rabačkoj rivi. Nizozemci su u pravilu gosti nešto dubljeg džepa i njihov se nedostatak u posljednjih tjedan dana bolno osjeća. Srpanj i prvi tjedan kolovoza doba su njihovih godišnjih odmora, a u Rapcu najviše borave u auto kampu. Zato smo u Maslinici vidjeli pet-šest prepoznatljivih žutih nizozemskih registracijskih pločica, ali izvan autokampa nismo vidjeli ni jednu. (Tekst i foto: Robi Selan)

U Rapcu puna rriva registracijskih pločica, ali nijedna žuta

     

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POLAGAČ/ICA PLOČICA

Do: 30.09.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA