Estradnjaci: ‘Dajte nam da radimo ili izlazimo na ulicu‘

0
Alen Vitasović
Alen Vitasović

Sad je dosta! Dajte nam da radimo ili ćemo izaći na ulice! - poručuju glazbenici, menadžeri i organizatori koncerata i ostalih glazbenih događanja, koji smatraju kako je njihova branša najviše nastradala zbog pandemije koronavirusa, javlja Jutarnji.

- Međimurski župan tako je otkazao sve manifestacije u svojoj županiji, a masu događanja otkazano je i u Istri, ističe Darko Tuček, predsjednik Udruge glazbenih menadžera i organizatora. Gnjevni Alen Vitasović predlaže da se uz solidarnost svih radijskih postaja, televizije i ostalih medija programi na određeno vrijeme realiziraju bez glazbe, kako bi se vidjelo kakav je svijet bez muzike. Vedran Meniga, jedan od čelnih ljudi Pozitivnog ritma, u sklopu kojeg djeluju Pločnik i izdavačke kuće PDV, ujedno je i organizator Seasplash festivala te koordinator događanja na lokaciji Martinska u Šibeniku, jedinog preostalog festivalskog odredišta. Seasplash je jučer započeo i traje do kraja tjedna, a organizatori su, kažu, sve prilagodili naputcima Nacionalnog stožera.

- Popisujemo sve goste, mjerimo temperaturu na ulazu, instalirali smo dezinfekcijske punktove, a osoblje ima zaštitne maske i rukavice. Imamo dozvolu za održavanje, a Festival se odvija na otvorenom, na prostoru bivšeg autokampa koji inače može primiti 7000 gostiju, a mi sada ne očekujemo više od 1000 gostiju po događanju - objašnjava Meniga, koji je član užeg odbora unutar udruge Glas poduzetnika koja je u svibnju već održala prosvjed na Markovom trgu, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa