Konobarica s Giardina: 'Gosti i kroz masku vide da se smiješimo'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Teško je osam sati dnevno raditi pod ovim maskama. Vrućina je. Međutim, naviknuli smo se već jer tako je mjesecima, govori Ana Čolić, djelatnica u pulskom kafiću na Giardinama. Priznala nam je kako nekada moraju opominjati goste da se pridržavaju propisa- stave maskicu i dezinficiraju ruke, piše 24sata.

- Na terasi kafića ljudi sjede nesmetano, bez maskica. Mi ih nosimo i teško im je ispod njih vidjeti naš osmijeh na licima. Ali gosti kažu da se i kroz masku ipak vidi da se smiješimo - kazala nam je Ana i dometnula kako ne zna do kada će biti ovako. Obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima Puljani su odgovorno prihvatili. Iako nije obavezno, neki ih nose čak i na otvorenom. No većina njih vadi ih prije ulaska u trgovine jer bez zaštitnih maskica kupnje nema. U centru Pule čak i ulični svirači nose vizire.

- Nije mi vruće ispod vizira, svakako se treba zaštititi od korona virusa. Normalno pjevam i sviram ljudima koji sjede na terasama kafića i svima je simpatičan moj vizir. Ispod njega montirao sam mikrofon koji ne moram držati da bih svirao gitaru - rekao nam je pulski ulični svirač. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru poštuju i Osječani. U kafiću koji smo posjetili na ulazu nas je dočekalo dezinfekcijsko sredstvo, a potom konobari s maskama na licu. I oni su već navikli raditi u posebnim uvjetima, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa