Vrtićki kamp na moru i sportske aktivnosti za Dječje vrtiće Pula i Mali svijet

0

Nakon što je početkom srpnja na kupalište Stoja krenuo Dječji vrtić – SI Rin Tin Tin na talijanskom jeziku, ovih dana pridružili su im se i mališani iz Dječjih vrtića Pula i Mali svijet. Kako se Pula može pohvaliti brojnim plažama prilagođenima aktivnostima najmlađih na moru tako je svaki vrtić mogao odabrati lokaciju koja mu je najpovoljnija. Dječji vrtići Pula na more odlaze na novouređeno i popularno kupalište Hidrobaza s jednom grupom te s drugom grupom djece na Valkane. Dječji vrtić Mali svijet vrijeme, uz more na plaži Valsaline kod  Ferijalnog saveza, provodi svakodnevno do ručka i to sa sportskom skupinom starijom od pet godina.

Budući da su zbog pandemije koronavirusa djeca duže vrijeme bila kod kuće tijekom proljetnih mjeseci, a roditelji su iskoristili godišnje odmore vrtići su organizirali rad na način da djeca što je više moguće borave na zraku, na otvorenom prostoru u vrtićkom kampu na moru i sportske aktivnosti uz more.

„Naši najmlađi uvijek će nam biti na prvom mjestu. Grad Pula dugi niz godina omogućava pulskim mališanima najviši standard boravka i rada. Stoga, sve ljetne aktivnosti na moru i uz more, od edukativnih do sportskih smatram dobrodošlima“, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Djeca ovoga ljeta u ljetnim kampovima borave na gradskim kupalištima uz odgojno- obrazovne sadržaje i aktivnosti koji su pomno planirani upravo kako bi se iskoristile prirodne blagodati, ali i kako bi djeca, uz uživanje u kupanju, nastavila s aktivnim usvajanjem znanja i vještina te posebice istraživanjima primjerenima dobi. Vrtići redovito prate epidemiološku situaciju te se, uz sve potrebne mjere, sve aktivnosti održavaju na otvorenom.

Dječji vrtić Pula radi punim kapacitetima prema potrebama roditelja i kako bi djeci omogućili što kvalitetniji boravak u ljetnim mjesecima. U Dječjem vrtiću Mali svijet kao i ranijih godina ljetni je rad usmjeren boravku na moru i na vanjskom prostoru uz more. Njihove tri sportske skupine u svom programu imaju predviđeno najmanje mjesec dana škole plivanja koju i ove godine uspješno realiziraju na Valsalinama.

Želja je gradskih vrtića da ljetni kampovi postanu tradicionalni te da se djeci i ubuduće omogući bezbrižno i veselo ljeto u vrtićima uz nove sadržaje koji su dio njihovoga redovnog rada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa