Kod nje menija nema, a tripice od školjki su čista fantazija
Marina Gaši dogurala je do kultnog statusa na hrvatskoj gastronomskoj sceni, i to od djevojke čiji je život trebao biti obilježen kistovima za šminkanje i ruževima. Educirana da bude vizažistica, odbacila je svoju prvotnu profesiju zbog majčine odluke da više neće voditi obiteljski restoran Marina Novigrad koji postoji od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Iako se u svojim počecima borila s kuhanjem obične juhe ili tjestenine, majka i dalje nije odmicala od svoje odluke, potpuno samouvjerena da Marina može nositi kuharsku pregaču i vladati kuhinjom. I bila je u pravu. Prepuštena sama sebi da sada, eto, odjednom vodi restoran koji je još onda nudio sirovu ribu i bio prepoznatljiv po precizno napravljenim ribljim jelima, odlučila je uhvatiti se u koštac s obiteljskim poslom i nastaviti. I ne samo nastaviti, nego i razviti svoj prepoznatljiv stil, piše Jutarnji.
Danas Marina Gaši kuha prilično originalna jela jer nemate baš često priliku probati tripice od Jakobovih kapica ili marinirani brancin s koromačem. Takvo što može vam se svidjeti ili ne, ali ne možete joj osporiti uzbudljivost, a narudžbom oborite ribe na žaru s blitvom i krumpirom doista ćete ju naljutiti. Naprosto, toga u njezinu restoranu nema. Karakterom ponosna, svoja i beskompromisna, kroz godine je vrlo dobro educirala svoje goste da ne mogu, eto, tek tako samo ušetati u lokal bez prethodne najave. Rezervacija je obavezna, a svojim dolaskom potvrđujete da ste joj se spremni prepustiti. Nema menija. Možete birati između četiri i šest sljedova za ručak i šest i osam sljedova za večeru. Pretvoreno u cijene to znači da će vas meni stajati 400 ili 550 kuna, dok ćete večeru od šest sljedova platiti 550 kuna, a osam 670 kuna, donosi Jutarnji.