Spoj industrijskog stila i luksuza u Vižinadi izgleda stvarno dobro

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Juraj i Nensi vlasnici su netipične vile čije je uređenje inspirirano jednim putem u Berlin. Spoj industrijskog stila i luksuza izgleda stvarno dobro. Uvjerite se sami! Neobična je to kuća, puna crne boje, a opet, dojam koji se o njoj stekne nije nimalo tmuran. Sve te tamne nijanse zapravo ne smanjuju prostor niti se čovjek osjeća nelagodno - dapače, kao da se na neki način baš zbog njih dobro osjeća. Stvar je, zaključujemo, u tome što su dobro iskorištene, uklopljene sa zlatnim i sivim tonovima, pa sveukupno daju drugačiji, no veoma ugodan osjećaj, piše Jutarnji.

Kuća o kojoj pričamo smjestila se u istarskoj Vižinadi. Njena izgradnja i uređenje trajali su oko godinu i pol dana. Arhitektica je Marina Kontić, a dizajneri su sami vlasnici, Juraj i Nensi Baturić, po kojoj je kuća i dobila ime. Zove se, naime, Villa Nancy. Budući da nosi pečat njenog ukusa, to se čini pravednim. - Zapravo smo nas dvoje inspiraciju za uređenje dobili na jednom putovanju u Berlin. To je bila osnovna ideja, a onda smo dalje razrađivali... Juraj je imao koncept u svojoj glavi, ali detalje smo birali zajedno. Puno toga što se može vidjeti je rad lokalnih majstora iz Vižinade. Htjeli smo kuću urediti u stilu industrijskog dizajna, ali da bude luksuzna - priča Nensi i objašnjava kako su njihovi zahtjevi zbunili obrtnike koji su im izrađivali namještaj, ali i druge sitnice kojima su opremili kuću. Svi oni inače rade puno klasičnije komade namještaja, pa su ih zahtjevi bračnog para zbunili. No, bila im je to, na kraju, dobrodošla promjena, jer su shvatili kako mogu napraviti nešto drugačije, a to izgleda fantastično. Zbog toga je kuća puna zanimljivih i drugačijih predmeta, koji su uz sve to zaista jedinstveni.

Villa Nancy je 200 kvadrata velika kuća za odmor, čija okućnica ima još 900 kvadrata. Vani je veliki bazen, obložen antracitom, čija je posebnost što mijenja boje kako se sunce miče na nebu i baca sjene na šumu. Tako je ujutro zelen, oko podneva tamnoplave boje, a predvečer je opet zelenkast. Sve to djeluje veoma umirujuće. Uz bazen su malena, zanimljiva sjenica i sunčalište, a odlična je stvar to što je kuća smještena uz šumu, pa svojim gostima zaista pruža potpunu privatnost. Zapravo, dvorište se niotkud ne može vidjeti, tako da, kada gosti dolaze, moraju znati točnu adresu, ne mogu očekivati da će se malo voziti i pronaći svoj smještaj. To je i bio cilj, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa