566 eurokonzalting sdz webbanner istarski v2

Komemoracija za psihologa Dževdeta Hadžiselimovića

0
Dževdet Hađiselimović
Dževdet Hađiselimović

U atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na pulskom Kaštelu u organizaciji Društva psihologa Istre 10. srpnja održana je komemoracija za nedavno preminulog uglednog pulskog psihologa Dževdeta Hadžiselimovića. Na komemoraciji je u ime Grada Pule sudjelovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

O životu i djelu Dževdeta Hadžiselimovića u ime organizatora Društva psihologa Istre na komemoraciji je govorila Marlena Plavšić. Dževdet Hadžiselimović rođen je 1940., a nakon Vojne pomorske škole upisao je izvanredni studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao 1970. Karijera školskog psihologa obilježava najveći dio njegovog života.

Bavio se izradom testova za otkrivanje simptoma poremećaja u čitanju, za provjeru spremnosti za školu, za ispitivanje intelektualnih sposobnosti, pisao i objavljivao brojne stručne i znanstvene članke. Više od četvrt stoljeća bio je stalni sudski vještak za područje psihologije. Umirovljen je 1997. godine, no nastavio se baviti profesionalnim i humanitarnim radom u različitim organizacijama: Gradskom društvu Crvenog križa u Puli, Udruzi cerebralne paralize, Protagora, Suncokret, SOS telefon, Lions club, a jedan je od utemeljitelja projekta Pula – zdravi grad. Bio je član Hrvatskog psihološkog društva te jedan je od osnivača Društva psihologa Istre i njegov prvi predsjednik. Za svoj je rad dobio mnoge nagrade i priznanja. Prepoznajući vrijednost njegovog znanstvenog i stručnog doprinosa senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dodijelio mu je počasni doktorat 2019. godine.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/TEHNIČAR

Do: 27.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

FIZIOTERAPEUT/KINJA

Do: 28.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA