Rovinjka o oktanima i modi: 'Svatko nosi ono u čemu se vidi'

0
Silvana Morgan s partnerom Pinom na moto druženju
Silvana Morgan s partnerom Pinom na moto druženju

Silvana Morgan u Rovinju drži modni krojački salon, odnosno atelje Sharta, gdje kreira svoje raznovrsne no uvijek prepoznatljive haljine i drugu odjeću. U slobodno vrijeme vozi motocikl i putuje, što je čini vrlo zanimljivom sugovornicom. 

* Kako udovoljavate zahtjevima klijentica? Susrećete li se ponekad sa zahtjevima koje je teško ispuniti i kako reagirate?
- U posljednjih desetak godina nadopunila sam ponudu, tako da osim šivanja po mjeri i vlastitih zahtijeva klijentica, nadopunila sam svoj atelje artiklima koje sam željela dizajnirati na svoj način. Zato se sve manje susrećem sa zahtjevima koje ne mogu ispuniti ili im udovoljiti, jer već ovdje mogu pronaći komade koje bi njima pristajale.               

* Krojenje je kreativan, ali i praktičan posao, čija je svrha stvoriti upotrebljivi i oku ugodni predmet. Kako mirite te dvije strane?
- Od nekih pravila ne odstupam… Održivost, udobnost i estetika postulati su mog stvaranja. Dizajniram tako da sam prije svega ja zadovoljna, onda znam da sam na dobrom putu da se to svidi i mojim klijenticama.

* Hobi Vam je motociklizam. Odjeća za vozača motocikla mora biti posebno prilagođena da obrani tijelo od strujanja zraka koji može stvoriti zdravstvene probleme. Radite li i odjeću za vozače motocikala?
- Ne, ne radim... Vožnja motociklom me opušta nakon sati i sati provedenih u ateljeu.

* Kao rovinjsku obrtnicu, ima li nešto što vas posebno smeta ili što biste posebno pohvalili?
- Nema.

* Kao krojačica koja se profesionalno bavi odjećom, što mislite o fetišistima, odnosno osobama koje na partnerici ili partneru vole vidjeti erotsko donje rublje, lateks ili uniforme?
- To je sve stvar ukusa i modnog izričaja, svatko nosi ono u čemu se vidi... Ja osobno preferiram romantično rublje.

* Kakva je, po Vašem mišljenju, uloga mode u suvremenom društvu? Svi želimo lijepo izgledati kad izađemo u provod, ili berem pristojno, ali netko troši sate i sate pred ormarom, a drugi uzme prvo što mu dođe pod ruku.
- Mislim da moda nudi široki spektar stilova, modnih izričaja samo treba uzeti ono što nama pristaje, pronaći svoj personalizirani komad u kojem se mi osjećamo posebno... Pronaći svoj modni identitet.

*Obzirom da se bavite i modnim dizajnom, što biste izdvojili kao omiljenu kreaciju?
- Teško mi je izdvojiti jednu. Ima ih više. Omiljene su mi lepršaste, romantične haljine od svile, sve su unikati, ali evo možda ipak meni najdraža je haljina nedavno izrađena, drapiranog kroja od sirove svile i detaljima od prirodne pamučne čipke. Dizajnirana potpuno iskreno u trenutku inspiracije. I zato je čini posebnom, autentičnom, poželjnom… Iskreni dizajn uvijek će i svugdje pronaći kupca. (Razgovarao: Kristian Stepčić Reisman, foto: Facebook)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 14.08.2020.

VABRIGA-ABREGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KAMENOKLESARSKI/A RADNIK/ICA

Do: 14.08.2020.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA PEKARSKIH PROIZVODA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/RADNICA U ODRŽAVANJU OBJEKATA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA