566 eurokonzalting sdz webbanner istarski v2

Prihvaćen Klimanov prigovor, mijenja se rezultat u Puli

0
Anton Kliman
Anton Kliman

Državno izborno povjerenstvo (DIP) prihvatilo je prigovor Antona Klimana, HDZ-ova izbornog kandidata, na rezultate glasovanja na dva biračka mjesta u Puli te će mu biti priznat 31 preferirani glas koje je dobio, piše N1.

Nakon što su objavljeni rezultati glasovanja za 8. izbornu jedinicu, Kliman je DIP-u prigovorio da na biračkim mjestima broj 15, u OŠ Centar i 51, u MO Stoja, za njega nije upisan ni jedan preferirani glas iako ih je „prema podacima od pouzdanih birača s tih mjesta“, dobio. Zatražio je ponovno brojanje glasačkih listića, odnosno da se utvrdi stvarni broj preferiranih glasova koje je dobio i isprave objavljeni izborni rezultati. DIP je izvršio uvid u zapisnike o radu biračkih odbora s dva spomenuta biračka mjesta. Iz zapisnika s biračkog mjesta broj 15 proizilazi da je lista HDZ-a dobila 35 glasova te da preferirane glasove nije dobio niti jedan kandidat s te liste.

Iz zapisnika s biračkog mjesta broj 5, proizilazi da je lista HDZ-a dobila 39 glasova, no među kandidatima koji su dobili preferirane Kliman se ne navodi. Iz očitovanja pulskog Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) proizilazi, međutim, da je uvidom u glasačke listiće na biračkom mjestu broj 15 u OŠ Centar Oleg Butković dobio šest preferiranih glasova, Gari Capelli i Monika Udovičić po dva, Nada Rupčić jedan, a Kliman 15. Uvid u glasačke listiće na biračkom mjestu 51, pokazao je da je Butković dobio šest preferiranih glasova, Udovičić dva, po jedan Cappelli, Ivan Kirin, Ilirijana Croata Medur i Josip Borić, a Kliman čak 16 glasova. Gradskom izbornom povjerenstvu Pule naloženo je da izmijeni rezultate glasovanja na navedenim biračkim mjestima sukladno broju utvrđenih glasova, javlja N1.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

FIZIOTERAPEUT/KINJA

Do: 28.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA