Ove nedjelje ponovno svi putevi vode u Motovun

0

Dana 5. srpnja ponovno nas očekuje sadržajan program u Motovunu i okolici, u kojemu će svatko pronaći nešto zanimljivo za sebe. Već u 9 sati ujutro kreće vođena MTB tura okolicom Motovuna, srednje težine i ukupne dužine od 22.5 kilometara. Uz stručno vodstvo Terra Magica Adventures tima, sudionici će imati priliku voziti se dijelom legendarne Parenzane, kaldirskim voćnjacima i zelenim oazama Motovunštine, a na samoj sredini puta imati će priliku okrijepiti se na Kaldirskom placu od fruti, koji se održava od 8 do 13 sati. Broj mjesta na MTB turi je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com.

Ove nedjelje Kaldirski plac od fruti ponovno oduševljava bogatom ponudom svježeg voća, pa ćete tako imati priliku kupiti breskve, marelice, nektarine, kruške i jabuke, a u ponudi je i domaći med. Svojim dolaskom i kupnjom svježeg voća podupirete trud vrijednih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Kaldirštine, a zauzvrat dobivate svoju dozu vitamina iz nadaleko poznatog kaldirskog voća.

Nakon MTB ture i Kaldirskog placa od fruti, ostaje vam dovoljno vremena da se okrijepite u motovunskim ugostiteljskim objektima, prije no što se priključite kostimiranom vođenju “Doživi Motovun”, koje za ljubitelje povijesti i kulture pripremaju Turistička zajednica Općine Motovun i turistički vodič Dean Prodan u ulozi mletačkog podestata Marca. Razgled kreće u 16 sati na ulazu u starogradsku jezgru Motovuna (kod gornjeg groblja). Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji “Pet kula”) iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Ljubitelji kulture će doći na svoje i u motovunskoj galeriji “Pet kula”, gdje vas očekuje velika retrospektivna izložba najpoznatijeg hrvatskog karikaturista Nikole Plečka, poznatijeg kao Nik Titanik! Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, a može ju se razgledati svakoga dana od 10 do 17 sati. Uzmite si dovoljno vremena, jer se izložba sastoji od čak 230 karikatura. Iskoristite nedjelju na najbolji mogući način i provedite je u turističkom dragulju unutrašnjosti Istre.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DJELATNIK/CA U PEKARSKOM KIOSKU

Do: 16.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 16.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBOSLIKAR/KA

Do: 16.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

LEKTOR/ICA - POLJE FILOLOGIJA

Do: 17.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA